Tanzanyalı öğrencilerin Bursaspor klibi tıklama rekoru kırıyor

Tanzanya'daki Türk okullarında eğitim gören ve Türkçelerini geliştirmek üzere Türkiye'ye gelen Tanzanyalı öğrenciler, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da yapılan Türkçe alıştırmalarından sonra Bursa'ya gelen öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ağırladı. Feza Erkek Koleji´nde öğretmenlik yapan Ercan Sakarya 30´a yakın Tanzanyalı öğrencinin rol aldığı Bursaspor klibinin internette tıklama rekorları kırdığını söyledi.

Heykel´deki tarihi binada gerçekleşen ziyarette Tanzanyalı öğrencileri Türkçe ´Hoşgeldiniz´ diyerek karşılayan Başkanvekili Abdullah Karadağ, selamlama konuşmasının ardından misafirlerine Bursa ve belediye hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi. Bursa'nın Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine başkentlik yapmış, Türkiye ekonomisinde ciddi rolü bulunan önemli bir sanayi kent olduğunu vurgulayan Başkanvekili Karadağ, "Otomotiv, tekstil ve yaş sebze-meyvede Türkiye´nin en çok üreten şehirlerinden bir tanesiyiz. Hatta en çok üreten şehri biziz. Renault ve TOFAŞ gibi araçların imalat ve yan sanayileri, çok büyük oranda Bursa´da faaliyet gösteriyor. 3 tane üniversitemiz var. Uludağ ve denize uzaklığımız 20 dakika mesafede. Birçok açıdan şanslı kentiz." dedi.

Bursa´da Büyükşehir Belediyesi'nin doğumdan ölüme kadar her aşamada halka hizmet götürdüğünü, hizmette ayrım gözetmediklerini ifade eden Başkanvekili Karadağ, şunları söyledi: "Çalışmalarımız arasında spor faaliyetlerine ayrı bir önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 23 adet spor kulübümüz mevcut. İmkan bulunan her yere spor tesisleri, halı sahalar ve yüzme havuzları yapıyoruz. Bahçesi müsait olan her okulumuza kapalı spor salonu yapıyoruz. Bizden kimin ne beklentisi varsa, elimizden geldiği ölçüde bu beklentileri karşılamaya çalışıyoruz."

TANZANYALILARIN KLİBİ TIKLAMA REKORU KIRIYOR

Öğrencilere eşlik eden ve Tanzanya´da faaliyet gösteren Feza Erkek Koleji´nde öğretmenlik yapan Ercan Sakarya ise gösterilen misafirperverlikten dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti. Eğitim verdikleri kolejde en meşhur takımın Bursaspor olduğunu ve 30´a yakın Tanzanyalı öğrencinin rol aldığı Bursaspor klibinin internette tıklama rekorları kırdığını ifade eden Sakarya, şöyle konuştu: ?O nedenle Bursa gezisi bizim açımızdan hem orjinal hem de önemli. Bursa ve Bursaspor sevgisi kalbimizde yer alacak." şeklinde konuştu.

Tanzanyalı öğrencilere Bursa´dan memnun ayrılma dileğinde bulunan Başkanvekili Karadağ, misafir öğrencileri en kısa zamanda tekrar misafir etmek istediklerini dile getirdi. Ziyaretin ardından Tanzanyalı öğrenciler, Başkanvekili Karadağ´a abanoz ağacından yapılmış süs eşyaları ve kaju fıstığı hediye etti. Başkanvekili Karadağ da misafirlerine, birer Bursaspor formasının yanında Bursa´ya has ürünlerin yer aldığı hediye paketleri verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber