Uludağ'daki yangına 3 helikopter müdahale etti

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da çıkan orman yangınına Bursa, İstanbul ve Balıkesir'den gelen helikopterler müdahale etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük ölçüde kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Uludağ yolu Yiğitali köyünün üstündeki Pirencik orman alanında, bugün 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Havanın sıcak olması, otların ve ağaçların kuru olması sebebiyle yangın kısa sürede büyüdü. 2 hektarlık alanda etkili olan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Bursa, İstanbul, Balıkesir'den görevlendirilen helikopterler müdahale etti. 15 arazöz ile 100 civarında personel de karadan yangını söndürmeye çalıştı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Uludağ'daki yangının yaklaşık iki hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyledi.

Coşkun, şu bilgileri verdi: ?3 helikopter 15 arazöz, 100 personel ile yangına müdahale ediyoruz. Yangına müdahale için Edremit'ten uçak istedik. Neden çıktığı konusunda henüz bilgi yok. Sabotaj olduğunu düşünmüyoruz. Ben bu vesile ile vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyoruz. Havalar çok sıcak gidiyor. Uzun süredir de yağmur yağmıyor. İlkbahar aylarında da çok yağmur yağdığından otlanma daha fazla oldu. Böyle de olunca bu tür yangınlar daha hızlı ilerleyebiliyor. Yangının kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber