KASİF'den Ordulu KOBİ'lere proje desteği

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)'nun yürüttüğü "KOBİ'lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi"nin tanıtım toplantısı Ordu'da yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu İşadamları Derneği'nin (ORİŞAD) ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısında konuşan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, KASİF olarak Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme (KOBİ) 'lerin küresel ekonomi de rekabet edebilirliklerini arttırmak için projeler ürettiklerini söyleyerek, "Son olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'den aldığımız destekle KOBİ'lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi?ni yürüteceğiz." dedi.

KOBİ'lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi?nin KOSGEB'in Tematik Proje Destekleri kapsamında yapıldığını ve Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerini kapsadığını ifade eden KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, "Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerinde faaliyet gösteren toplam 180 KOBİ temsilcisine ?Genel İşletmecilik', ?Dış Ticaret' ve ?KOBİ Destekleri' konularında eğitim ve danışmanlık vererek, KOBİ'lerin yönetim ve organizasyon kapasitelerini yükseltmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yine KOBİ'lerin yurt dışı pazar araştırma gezisi, e-dergi ve web sitesi aracılığıyla dış ticaret kapasitelerini arttırmaları, yerel ve ulusal fonlardan yararlanma yollarını öğretmek suretiyle mali kapasitelerini güçlendirmeleri ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

ORİŞAD Başkanı Avni Yılmaz da yaptığı konuşmada ORİŞAD üyelerine seslenerek, KASİF'in yürüttüğü projeye katılmalarını ve proje yazma konusunda bilgi sahibi olmalarını istedi. Yılmaz, günümüzde işletmeler için proje kültürünün son derece önemli olduğunun altını çizerek, "Rekabetin arttığı bir ortamda proje kültürü işletmeler açısından çok önemli bir hale gelmiştir. İşletmelere KOSGEB, Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve benzeri birçok kaynaktan verilen desteklerde artık proje istenmektedir. Sizlerin bundan sonra işletmelerinize destek alırken ya kendiniz proje hazırlamalısınız ya da dışarıdan hizmet satın alarak proje hazırlatmanız gerekecek. Federasyonumuz KASİF yürüttüğü bu projeyle sizlere proje yazmayı öğretecek. Böylelikle kendi projenizi kendiniz hazırlayabileceksiniz. Bu nedenle sizleri KASİF'in yürüttüğü projeye katılmaya davet ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber