Polis Behzat Ç gibi konuşunca

Behzat Ç.'deki gibi polis 'lan' deyince tepki gösterdi, trafiği tehlikeye düşürmekten ceza yedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta bir trafik polisinin kendisine sürekli argo kelimelerin kullanılmasıyla bilinen Behzat Ç. adlı polisiye dizideki "Lan" diye hitap ettiği iddiasıyla tepki gösteren sürücü, hiçbir neden olmadığı halde trafiği tehlikeye düşürmekten 72 lira ceza yediğini öne sürdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan kavşaktan Atatürk Caddesi yönüne seyir halindeki bir kargo şirketine ait minibüs sürücüsü, kavşaktan dönerken yanından geçen trafik polisinin kendisine "Beklesene lan" dediğini iddia etti. Bunun üzerine trafik polisine, "Bana bu şekilde hitap edemezsin" diyen 58 FR 977 plakalı minibüs sürücüsü İsmail Hakkı T., park ettiği araçtan inerek trafik polisinin yanına gitti. Bir süre polis ile sürücü arasında geçen tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine bir ekip daha istendi. Kendisine "Lan" diye hitap edildiğini iddia eden İsmail Hakkı T., trafik cezası alacak hiçbir ihlalde bulunmadığını savundu. Ancak ekipler, sürücüye trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 72 liralık ceza kesti.

"POLİS BENİ TEHDİT ETTİ"

Seyir halindeyken, trafik polisi aracının yanına yaklaştığını ve içerisindeki bir polisin kendisine "Beklesene lan" dediğini öne süren İsmail Hakkı T., "Polise, hiç kimseye bu şekilde hitap etme hakkına sahip olmadığını söyledim. İleri geri konuşmaya devam etti. Kesinlikle trafik kurallarını ihlal etmedim. Aramızda geçen tartışmanın ardından polis, yeni bir ekip istedi. O ekip gelince de bana 'lan' diyen polis ekibi gitti. Yeni gelen ekiplere de aynı şeyleri söyledim, ama buna rağmen bana trafiği tehlikeye düşürdüğüm gerekçesiyle 72 liralık ceza kestiler. Ben bu cezayı trafik kuralı ihlalinden değil, bana 'lan' diye hitap eden polisin yüzünden yedim. Tek suçum ise, polise, 'Bana lan diye hitap edemezsin' sözüm oldu. Ayrıca bana hakaret eden polis, 'Sen nasılsa sürekli trafiktesin' diyerek resmen tehdit etti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber