Ramazan'ın ilk gününde Başkentliler iftar çadırlarına koştu

Başkentliler, 11 ayın sultanı Ramazan ayını, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 8 farklı noktasında kurulan iftar çadırlarındaki sofralarda karşıladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı Bayram Veli Camii'nden Güvenpark'a, Gençlik Parkı'ndan, Sincan Lale Meydanı'na kadar, Ramazan ayının ilk gününde 10 binin üzerinde vatandaş iftar çadırlarında orucunu açtı, duasını etti. Vatandaşlara iftarda 4 çeşit yemek ikram edilirken, ilk günün menüsü ezogelin çorbası, sebzeli köfte, pilav, baklava ve hurma oldu.

Kavurucu yaz sıcakları nedeniyle klimaların, iftar programlarının izlenebilmesi için LCD ekran televizyonların yerleştirildiği çadırlarda vatandaşlara her gün 4 çeşit yemekten oluşan menü ikram ediliyor. Hijyenin ön planda tutulduğu iftar çadırlarında yemekler bu yıl tek kullanımlık tabaklarda veriliyor.

Tarihine uygun yepyeni görüntüsü, özel ışıklandırması, avlu peyzajı, muhteşem bir güzellik sunan havuzu, restore edilen Ankara evleriyle tarihi yaşatan, huzur veren Hacı Bayram Camii'nin avlusundaki çadırda iftar saatini bekleyen binlerce vatandaş, oruçlarını yağmurla açtı. Islanmalarına rağmen çadıra sığınarak ilk iftarlarını açan vatandaşlar, ?Ramazan bereketiyle geldi.? dedi.

Hacı Bayram Camii ile civarı, bir yandan ibadetlerini yerine getirmek isteyen, bir yandan da Ramazan gecelerini eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik ve sosyal paylaşım içinde geçirmek isteyen Başkentlilerin akınına uğruyor.

Ramazan ayının ilk iftarının ardından Hacı Bayram Camii'nin içinde ve avlusundaki çok sayıda vatandaş, iftar sonrası gerçekleşen dini sohbetleri dinledi ve ardından teravih namazına geçti.

Dayanışma ve paylaşmanın karşılıklı hoşgörü ve sevginin en üst seviyelerde yaşandığı Ramazan ayını, Başkentlilerin huzur ve neşe içinde geçirmesi için kurulan çadırlarında açılan orucun ardından vatandaşlar, Gençlik Parkı'nda yine Büyükşehir Belediyesi'nce çocuklar ve gençler için düzenlenen geleneksel etkinliklere katılıyor. Vatandaşlar ilerleyen saatlere kadar birbirinden güzel tasavvufi konserlerini izliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber