Trabzon'da sıgorta acentelerı levha kayıt belgelerını aldılar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle Trabzon'da sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren ve sektörde 20 yılını dolduran acentelere hizmet belgesi ile levha kayıt işlemlerini gerçekleştiren 196 acenteye belgeleri verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sigortacılık Meslek Komitesi'nin odadaki en faal meslek komitelerinin başında geldiğini söyledi.

Sigortacılık sektörünün Trabzon'da oldukça geliştiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, "Şehrimizdeki sigortacılık faaliyetleri ileri seviyede. Rakamlar bunu gösteriyor. Bu durum, sigortacılığın öneminin şehirde iyi anlaşıldığını gösteriyor. Ancak rekabet çok olunca karlılık oranları da düşük olabiliyor" dedi.

Sektörün sorunlarını yakından bildiklerini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, "Sorunları biliyoruz ve bunların çözümü için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Siz üyelerimize elimizden gelen hizmeti gerek şehrimizde, gerekse TOBB, Bakanlıklar ve Hükümet nezdinde takip ederek iletilmesi gereken konular olursa bunları yerine getiriyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Yeni kanunun önemli düzenlemeler getirdiğine dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, "Bu kanunun tanıtımının şimdiden yapılması gerekiyor. Bireysel sigortacılıkla ilgili devlet teşvik ve desteklerinin iyi anlatılması gerekiyor ki bu pazar harekete geçsin. Önemli destekler var ama vatandaşlarımızın bunu bilmesi gerekiyor. Bu tanıtım görevi de sizlere ve bizlere düşüyor. Bizler de bu konuda elimizden geleni yapacağız. Amacımız sektörün daha gelişmesidir" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, sertifika alan acenteleri tebrik etti. TTSO Sigorta Acenteleri Birimi Sorumlusu Hakan Savaş da 83'ü limitet şirket olmak üzere toplam 196 acentenin levha kayıt belgesi almaya hak kazandığını söyledi.

Programda daha sonra sigortacılık sektöründe 20 yılını tamamlamış olan sigorta acentelerine hizmet plaket verilirken levha kayıt işlemlerini gerçekleştiren 196 acenteye de belgeleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber