Soba külleri yüzünden 900 plastik çöp konteyneri delindi

İzmir'de kış aylarında sönmeyen soba küllerinin rastgele dökülmesi yüzünden 900 civarında plastik çöp konteyneri zarar gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zarar gören konteynerleri yenilemeye başlayan Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 900 yeni plastik çöp konteynerini kullanıma sundu. Yetkililer, başta İnönü ve Mithatpaşa caddeleriyle Konak Belediyesi sınırlarındaki ana arterlere, daha sonra da sokak aralarına konteynerlerin dağıtılacağını bildirdi.

Yıpranmış, delinmiş veya yanmış çöp konteynerlerinin yerine yenilerini koyan Temizlik İşleri Müdürlüğü, uzun süre dayanması için vatandaşın daha titiz ve özenli kullanması gerektiğini ifade etti. Geçen yıl da Güzelyalı semtindeki cadde ve sokaklarda eskiyen, yıpranan konteynerlerin yenileriyle değiştirildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ?Kışın soba küllerini sıcak olarak plastik konteynerlere boşaltanlar var. Çöp konteyneri eriyor. Kasıtlı olarak kapaklarını kıranlar, hattâ delenler var. Bunlar üzücü davranışlar. Değerlerimize, güzelliklere birlikte sahip çıkalım, koruyalım.? dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ayrıca bin 500 metal konteynerin siparişi de verildiğini, en kısa zamanda semtlere dağıtacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber