Kadifekale'deki kaymaların önlenmesi için üniversiteyle işbirliği yapılacak

Kadifekale sur duvarlarının restorasyon ihalesini sonuçlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgede kaymaya yol açan faktörleri ortadan kaldıracak proje için de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile protokol yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ayrıca heyelan sebebiyle boşaltılan Topaltı İlköğretim Okulu önüne kazıklı istinat duvarı yapabilmek için 1 Ağustos 2012'de ihaleye çıkıyor.

Büyükşehir Belediyesi, MÖ 334 yılında Büyük İskender'in isteği üzerine yaptırılan Kadifekale sur duvarlarının restorasyonu için açtığı yapım ihalesini sonuçlandırarak, sözleşme davetiyesi çıkardı. Sözleşmenin imzalanarak kanuni sürelerin beklenmesinin ardından yer teslimi yapılarak başlayacak çalışmalar kapsamında surlar, aslına uygun olarak restore edilecek. Proje sanat tarihçisi, malzeme uzmanı, kimya uzmanı, mimar, restorasyon uzmanı gibi pek çok farklı alanda uzmanlaşmış bir ekibin çalışmasıyla hazırlandı.

Sur duvarlarının restorasyonuna paralel olarak Kadifekale heyelan bölgesi Ballıkuyu bölümünde kaymaya sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılması konusunda da çalışmalar sürüyor. Bu amaçla son olarak yer altı ve yüzey sularının drenajı, kayma tehlikesi olan bölgelerde teraslama ve serbest malzemelerin stabil hale getirilmesi için DEÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Deprem Araştırma Merkezi'yle uygulama projesi oluşturulması için bir protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber