Gümrük muhafaza, 70 bin TL değerinde kaçak mazot ele geçirdi

Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, mazot kaçakçılarının peşine düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 farkı adrese baskın yapan Gümrük Muhafaza ekipleri, yaklaşık 70 bin TL değerinde 18 bin 200 litre kaçak mazot ele geçirdi.

Bir akaryakıt istasyonuna gerçekleştirilen operasyonda toprak altına gizlenmiş 5 metre uzunluğunda depo tankı bulundu. Gümrük muhafaza ekipleri, kaçak mazotlara ve çeşitli malzemelere el koyarken, sorumlular hakkında adli makamlarca suç duyurusunda bulundu.

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, ihbarları değerlendirerek yaptığı 3 farklı operasyona imza attı. İlk olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gümrük muhafaza ekipleri, Kastamonu-Tosya Çevlik Jandarma Karakolu timleriyle nefes kesen bir operasyon yaptı. Tosya Samsun D- 100 karayolu 15. kilometresinde bulunan bir akaryakıt istasyonundaki pompalardan numune alan Gümrük muhafaza ekipleri, EPDK Ulusal Marker cihazıyla ile yapılan ölçümlerde numunelerin geçersiz çıkması üzerine harekete geçti.

Gece yarısı iş makineleri ve askerlerle birlikte söz konusu Ray-Pet isimli akaryakıt istasyonuna baskın yapan gümrük muhafaza ekipleri, toprak altına gizlenmiş 4 metre 70 santim uzunluğunda 25 tonluk motorin tankı tespit etti. Tankın içindeki 9 bin 500 litre motorine, tank üzerindeki aparatlara, özel düzeneklere ve kazı sonrası çıkartılan tanka el koydu. Olaya adı karışan Ç.O, E.K, E.A, G.A ve Y.İ isimli kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Söz konusu akaryakıt istasyonunda da daha önce 35 ton kaçak mazot ele geçirilmişti.

Gümrük Muhafaza ekipleri, ikinci operasyonu park halindeki üzerinde ?Satılık' yazan bir kamyonete yaptı. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 55 LN 955 plakalı park halindeki kamyonette arama yapan ekipler, aracın kapalı kasa kısmına gizlenmiş tanklar içerisinde 6 bin 720 kaçak mazot ele geçirdi. Üçüncü operasyonu ise bir nakliye firmasına ait tır garajına yapan ekipler, burada yaptıkları aramada da bin 950 litre kaçak mazota el koydu. Gümrük Muhafaza, olayla ilgili bulunan A.A.K ve G.Ç hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yapılan operasyonlarla ilgili başlayan hukuki süreç devam ederken, Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü yetkilileri, operasyonlarla ilgili görüş bildirmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber