Osmaniye'de İş-Kur'a kayıtlı 21 bin iş arayan var

Osmaniye İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, ilde İş-Kur'a kayıtlı 21 bin 47 iş arayanın bulunduğunu açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan Toplantısı, Vali Celalettin Cerrah başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Cerrah, ?Önceki toplantılarda gerekli kararlar alınmıştı. Bugün yapacağımız toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumlarını, açılan kursları ve İş-Kur tarafından nisan-mayıs-haziran ayları içerisinde yapılan çalışmaları değerlendireceğiz.? dedi.

Toplantının devamında İŞ-KUR Müdürü Abdulkadir Şahin ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahin, İş-Kur'a kayıtlı 21bin 47 iş arayanın bulunduğunu ifade ederek, ?6 aylık dönem içerisinde kurumumuza 3 bin 737 erkek, bin 570 kadın olmak üzere toplam 5 bin 307 kişi iş için müracaat etti. Bunlardan bin709 kişiye iş imkânı sağladık. İşe yerleştirilenlerden çoğunluğu erkek ve özel sektöre yerleştirildiler. Özel sektöre bin 624 kişi, kamuya ise 85 kişi işe yerleştirildi.? diye konuştu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun toplantısının sonunda İŞ-KUR kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu İletişim Uzmanı Emel Esen Altun tarafından, kadın istihdamı hakkında bilgi verildi. Altun, hedeflerinin kadınların işgücü piyasasına artırarak daha çok kişiyi istihdama çekmek olduğunu, amaçlarının ise; kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak, onların işe daha iyi işlere girişlerini kolaylaştırmak ve kadınların işgücüne katılımlarını önleyen engelleri azalmak amacıyla yerel düzeyde, İŞ-KUR'u daha etkili kamu istihdam hizmeti sunması amacıyla desteklemek olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber