FEM'li öğrenciler Sivas'ta dereceleri topladı

Sivas FEM Dershaneleri açıklanan 2012 LYS sonuçlarına göre Sivas'ta dereceleri topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dershane öğrencisi Sefa Erdin, Sayısal ve sözel puan türlerinde birinciliği elde etti. Ayrıca Sivas ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü de FEM Dershanesi öğrencilerinden çıktı.

Sivas FEM Dershanesi Şube Müdürü Mete Erkuş, düzenlediği basın toplantısında, FEM olarak 27 yıldır Sivas'a ve Sivaslıya hizmet etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, bu sene de dershanelerinin LYS'de başarının adresi olduğunu kaydetti.

Sultan Murat Koleji ve dershane öğrencisi Sefa Erdin'in TM-2'de Sivas birincisi ve Türkiye 332'si olduğunu anlatan Erkuş, öğrencinin TM?3, TS?2 ve TS?1 puan türlerinde de Sivas birincisi olarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Sultan Murat Koleji ve dershane öğrencisi Said Aksu'nun ise MF?1, MF?2, MF?3 ve MF?4 puan türlerinde Sivas ikincisi olduğunu kaydeden Erkuş, Sultan Murat Koleji ve dershane öğrencisi Berat Akyüz'ün de MF?1, MF?2, MF?3 ve MF?4 puan türlerinde Sivas üçüncüsü aynı zamanda TM?2 ve TM-3'te ise Sivas ikincisi olduğunu ifade etti.

Erkuş, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ekli puanda Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Ayşegül Akdoğan TM?2 puan türünde Sivas birincisi ve Türkiye 42.'si. TM?3 puan türünde Sivas birincisi ve 68.si olurken aynı liseden Davuthan Kozan TM?2 puan türünde Sivas üçüncüsü ve Türkiye 94.'sü, TM?3 puan türünde Sivas üçüncüsü ve Türkiye 112.si oldu.

Sivas Fen Lisesi'nden Büşra Saygın ise MF?2, MF?3 ve MF?4 puan türlerinde Sivas dördüncüsü olarak bizleri gururlandırmıştır.?

Tercih konusunda dershanelerinin tüm öğrencilere rehberlik hizmeti vereceğini bildiren Erkuş, "Tercih konusu çok önemli, öğrencilerimiz tercihlerini mutlaka tecrübeli öğretmenlere yaptırmalıdır, tercihlerini kendileri yapmamalıdır.? ifadesini kullandı.

Sivas birincisi Sefa Erdin ise TM?de birinci olduğunu yeni öğrendiğini ve çok şaşırdığını belirterek, mutlu olduğunu, Hukuk Fakültesi'ne gitmeyi düşündüğünü söyledi. Erdin, YGS'ye çalışırken LYS'yi ihmal etmemek gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber