Şehr-i Can'da Ramazan akşamları

Erzincan Belediyesi tarafından son iki yıldır gerçekleştirilen Şehri Can'da Ramazan Akşamları mehteran ekibi gösterisi ve tasavvuf müziği konseri ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincanlılar bir ay süresince Ramazan akşamlarını çeşitli etkinlikler ile kutlayacak.

Şehri Can'da Ramazan Akşamları'nın ilk gününde mehteran gösterileriyle başlayan gece, İl Müftülüğü ilahi gurubunun okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile izleyenleri mest etti. Dörtyol mevkisinde düzenlenen programa Vali Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Erzincanlılar katıldı.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, "Ramazan'ı şerif 11 ayın sultanı içerisinde bin aydan daha hayırlı bulunan ve içerisinde Kadir Gecesi bulunan bir ay. Hem Ramazanı 11 ayın sultanı haline getiren, hem Kadir Gecesini bin aydan daha hayırlı bir hale getiren, hem de Muhammet Mustafa S.A.V. âlemlere rahmet, kâinatın efendisi haline getiren yegane sebep Kur'an-ı Kerimin Ramazan ayında, Kadir Gecesinde cebeni nurda Muhammet Mustafa S.A.V. indirilmiş olmasıdır.? şeklinde konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da "Bu Ramazan'da inşallah önceki Ramazanlarda olduğu gibi bizlerin birbirine karşı hissetmiş olduğu duyguların, yoğunlaştığı, derinleştiği ve içselleştiği bir Ramazan olur. Birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının zirveye çıktığı bir ay olur. Birbirimizle soframızı paylaşacağız. Birbirimizle düşüncelerimizi paylaşacağız. Böylece kardeşliğimizin, birlikteliğimizin daha da pekiştiği bir ayı hep beraber yaşayacağız. Bizi Ramazan'a ulaştırdığı için rabbimize hamd ediyorum." dedi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, "Manevi yönü çok yüksek, bir akşamı yaşıyoruz. Ramazan ayları, mağfiret, yardımlaşma, kardeşliğin, dostluğun, arkadaşlığın en zirveye geldiği bir iklimi yaşıyoruz. Böyle güzel bir ülkede, böyle güzel insanlarla Can Erzincan'da ne güzel Ramazan'ı yaşıyoruz. Bu bizim bir ve beraber olduğumuzdan kaynaklanıyor. Birlik ve beraberliğimizi korudukça inşallah Cenabı Allah bize ne Ramazanlar yaşatacak. Şu güzelim ülke, şu güzelim şehirde birliğini, beraberliğini dostluğunu, arkadaşlığını muhafaza ettikten sonra biz inşallah daha da ileriye gideceğiz." açıklamasında bulundu.

Şehri Can'da Ramazan akşamları çadırı her gün çeşitlik etkinlikler ile Erzincanlılara dolu dolu Ramazan akşamları geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber