28. Antakya Festivali'nde 2 bin kişiye iftar verildi

Hatay'ın anavatana katılışının 73. yıldönümü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen 28. Antakya Festivali'nin ilk gününde kentin protokol üyeleri 2 bin Antakyalı ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftar yemeğine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç.Dr. Nazan Savaş, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Şefik Çirkin, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu, üç semavi dinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, kamu daire müdürleri, huzuevi yaşlıları, kimsesiz çocuklar yurdu öğrencileri, şehit yakınları ve gazi dernek üyeleri ve iki bine yakın vatandaş katıldı.

Antakya Belediye Başkanı Savaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeği, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun yemek duası ile başladı. Vali Ürgen Alanı'nda oluşturulan iftar sofralarına gelen vatandaşlara iftar yemekleri belediye görevlilerince masalara dağıtıldı. İftar yemeği menüsünde vatandaşlara sebzeli tavuk, pilav, kaytaz böreği, lokma tatlısı, ayran, piyam şerbeti ve çay ikramı yapıldı. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından şükür duası yapıldı.

İftar yemeğinin sonunda Hatay'ın anavatana katılışının 73. yıldönümü ve 28. Antakya Festivali etkinlikleri münasebetiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen kutlama mesajı okundu.

Vali Ürgen Alanı'nda düzenlenen iftar yemeğinin ardından DSİ Parkı'nda düzenlenen Festival ve Ramazan Şenliği etkinliklerine geçildi. DSİ Parkı'nda oluşturulan platformda Şef Mahmut Bulgurcu yönetimindeki Antakya Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu vatandaşlara konser sundu.

KINA GECESİ EKİBİ GÖZ DOLDURDU

Hatay'ın anavatana katılışının 73. yıldönümü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen 28. Antakya Festivali'nin ilk gününde Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen konser ve eğlence etkinliklerinde Antakya Kına Gecesi Ekibi ve yöre sanatçılarından Levent Şahin ve Antakya Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı.

Ailece konser alanını dolduran vatandaşlar düzenlenen konser gösterileri ve eğlencelerle hoşça vakit geçirme imkânı buldu. Konserleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşi Nazan Savaş vatandaşlarla birlikte izledi.

Antakya Kına Gecesi Ekibi'nin gösterileri ve topluluğun şefi Nurettin Sevdik'in konser esnasında Antakya'nın yöresel şivesiyle konuşması izleyenlerce büyük beğeni topladı ve alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber