Hulusi Efendi Vakfı'nın 'Evlere iftar servisi' uygulaması

Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı tarafından Türkiye genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede olan ihtiyaç sahibi ailelere iftar saatinde sıcak yemek servisi yapılmaya başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hulusi Efendi Vakfı Müdürü İsmail Hakkı Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin yaptığı yardımların bir havuzda toplandığını, bunlarla ihtiyaç sahipleri, bakıma muhtaç kişiler ve yaşlılara sıcak yemek, iftar, yardım kolisi gibi yardımlarda bulunarak, ramazan ayının ruhuna uygun paylaşma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiğini belirtti.

Vakfın merkezinin bulunduğu Darende ilçesiyle temsilciliklerinin bulunduğu pek çok ilde binlerce kişiye sıcak yemek ikramının ilk iftarla başlayıp ramazan ayı boyunca sürdürüleceğini aktaran Özbay, uygulamada önceden belirledikleri ihtiyaçlı ailelerin evlerine düzenli olarak yemekleri ulaştıracaklarını söyledi.

"Evlere iftar servisi" ismini verdikleri uygulamayla özellikle, yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede rahatsız olan insanların ramazan ayında iftarlarını sıcak yemeklerle yapmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Özbay, "Beslenme uzmanlarının hazırladığı ve her gün değişen menülerle hijyenik ortamlarda üretilen yemekler, özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılıyor. Yemeklerin yanı sıra içecek, meyve, ekmek gibi ikramlar da sunuluyor. Daha önceki yıllarda başlattığımız uygulamayı gitgide yaygınlaştırıyoruz" dedi.

-54 il de ramazan yardımı yapılacak-

Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında vakfın Türkiye genelinde 54 il ve ilçe merkezinde 8 bin 175 gıda paketi dağıtımı yapacağını da ekleyen Özbay, özel hazırlanan kolilerdeki ihtiyaç malzemelerinin daha önceden tespiti yapılan ailelere dağıtılacağını kaydetti.

Vatandaşlarla iftar coşkusunu paylaşmak için de vakfın 11 temsilciliği tarafından çeşitli yerlerdeki iftar çadırlarında toplam 15 bin kişilik yemek ikram edileceğini anlatan Özbay, geleneksel hale gelen Somuncu Baba Camisi önündeki "Hulusi Efendi İftar Sofrası"nda ise her gün yaklaşık bin kişiye yemeği verilmeye başlandığını hatırlattı.

Somuncu Baba Camisi'nin manevi ikliminde namazgaha serilen sofralarda her gün farklı çeşitlerde yemekle su, hurma, ekmek, meyve, peçete gibi tüm ihtiyaç malzemeleri hazırlanarak vatandaşların iftar yapmalarının sağlandığını dile getiren Özbay, "Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi'ndeki iftar soframız tüm vatandaşlara açıktır. Zengin, fakir herkes yan yana iftar coşkusunu kardeşçe yaşamaktadır" dedi.

Özbay, ayrıca vakıf tarafından 33 temsilcilik ve kentlere toplam 40 bin imsakiyenin dağıtıldığını ifade etti.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber