Ekinözü'ne devasa viyadük

Enerjisa tarafından yaptırılan viyadük, 70 metre yüksekliğinde 340 metre uzunluğunda...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde Enerjisa tarafından Ceyhan Nehri üzerinde yaptırılan Kandil Enerji Grubu Hidroelektrik Santralleri nedeniyle, su altında kalacak olan köy yollarını birleştirmek amacıyla, 70 metre yüksekliğinde 340 metre uzunluğunda devasa bir viyadük yaptırılıyor.

Ceyhan Nehri üzerinde yer alan Kandil HES nedeniyle su altında kalacak olan Kandil ile Pörnek köprülerinin yerine yapılan viyadük, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ile yapılan protokol ile Enerjisa tarafından inşa ettiriliyor. Baraj göletinde su tutulmaya başlandığında, 70 metre ayak yüksekliğine sahip olan viyadüğün 60 metrelik kısmının su içerisinde kalacağı belirtildi.

Ekinözü'ne bağlı Soysallı Köyü Pörnek Mezrası ile Alişar Mezrası arasında yapılan ve nehrin öteki tarafında kalan Kabaktepe, Kandil, Yeniköy ile bu köylere bağlı birçok mezranın ulaşımı bu viyadükten sağlanacak.

Viyadük inşaatını yapan firmanın Şantiye Şefi Volkan Özus, inşaat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, yapılan viyadüğün ayak yüksekliği ve uzunluğu bakımından ön sıralarda yer alacağını söyledi.

Diğer taraftan ilçeye bağlı ÇiftlikkaleKöyü yakınlarında da bir köprü daha yaptıklarını belirten Özus, bu köprünün de kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Yapılan ikinci köprüden ise Gaziler,Türkmenler, Kürtül, Alişar, Ataköy ve Demirlik Köyü ile bunlara bağlı 40'a yakın mezranın ulaşımı sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber