'Denize girmeyen kalmasın' projesi

Konak Belediyesi'nce yürütülen "Denize Girmeyen Kalmasın" projesi kapsamında, Çağdaş Görmeyenler Derneği üyesi 100 görme engelli vatandaş ve aileleri denizle buluştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konak Belediyesi'Nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tatil beldelerine giderek denize girme fırsatı bulamayan vatandaşların denizle buluşturulmasının amaçlandığı ve her gün yüzler vatandaşa günebirlik tatil fırsatı sunulan projeden görme engelli vatandaşlar da yararlandı.

Çağdaş Görmeyenler Derneği üyesi yaklaşık 100 engelli ve aileleri, proje uygulaması ile Mordoğan Sahili'nde gün boyu denize girmenin keyfini yaşadı.

Derneğin avukatlığını üstlenen ve aynı zamanda kendisi de bir görme engelli olan Müjgan Bilgen Özen, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, denize girilebilecek sayfiye yerlerine gitme imkanı bulamayan çok sayıda dernek üyeleri bulunduğunu ifade ederek, "Günübirlik de olsa çok güzel hizmet. Aramızda maddi imkanları kısıtlı aileler var. Her şeyden önce buralara gelmek için araç lazım. Görme engelli üyelerimize çok keyifli bir gün yaşatan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ederiz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Tartan da projeye ilişkin olarak, proje ile Konak sınırları içinde yaşayıp da denize girmeyen vatandaş kalmamasını hedeflediklerini belirterek, "Üç yıldır özellikle çocukları ve kadınları yaz aylarında günübirlik denize götürüyoruz ve hiç değilse hayatlarında bir gün de olsa denize girmenin keyfini yaşasınlar istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber