Büyükkoyuncu Fen Lisesi ÖSYM tarihine geçti

Özel Merve Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Davarcı, ÖSYM tarihinde hem YGS hem LYS'de aynı okuldan birinci çıktığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davarcı, takım halinde çalışan öğrencilerinin, dereceleriyle hem okulun hem de Konya'nın gururu olduklarını dile getirdi. 1 milyon 800 bini aşkın öğrencinin yarıştığı sınavda okulun öğrencisi Abdullah Coşkun'un Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Davarcı, okulun, başarısını bir kez daha ispatlamış olduğunu dile getirdi.

Hedefledikleri bir başarıya ulaştıklarını vurgulayan Davarcı, ?ÖSYM tarihinde hem YGS hem de LYS'de birinci olma ilk defa yaşanıyor. Bu da bizim için ayrı bir övünç vesilesi. Sadece Abdullah Coşkun'u değil, ilk onda dereceye giren 3, ilk yüzde dereceye giren 8 öğrencimizi de tebrik etmek gerekir. Çünkü öğrencilerimiz, takım halinde çalıştılar ve dereceye girdiler. Böylelikle, 2012 YGS ve LYS'deki derecelerimizle başarımızı bir kez daha ülke genelinde tescillemiş olduk.? dedi.

Merve Güventaş Fen Lisesi Müdürü Ahmet Demirbaş da yaptığı açıklamada, ?Ramazan ayının bu ilk gününde iki sevinci birlikte yaşadık. 1 milyon 800 bini aşkın aday içinden öğrencimizin 3'üncü olması büyük bir başarıdır. Okul olarak, her alanda başarı hedeflerimiz var. Sevgi ve gönülden eğitim anlayışımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Mevcut başarılarımızdan aldığımız güç ve çalışırken oluşturduğumuz enerjimizle Türkiye 3.'sü çıkardığımız için çok mutluyuz. Öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve ailesini tebrik ediyorum.? diye konuştu.

Çifte birinciliğin yaşandığı Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nde, büyük sevinç ve heyecana sebep olan Abdullah Coşkun ise şunları söyledi: ?Okul olarak bu sınava 3 yıldır hazırlanıyoruz. Sınıf arkadaşlarım ve ben hedeflediğimiz başarıya ulaştık. Birlik ve beraberlik içinde bir takım ruhuyla yapılan hazırlıkların meyvelerini topladık diye düşünüyorum. Gerek okulum ve ders öğretmenlerim, gerek dershanem gerekse ailem, bu başarıyı kazanmamda büyük destek oldular. Bana güvenenlerin beklentilerini boşa çıkarmadığım için mutluyum. Bizim sınıfımızın başarılı olması için pek çok elin dua için kalktığını biliyorum çünkü. Umarım bu başarıyı, ülkeme hizmet etmede ve yerinde kullanırım. Başarımı tebrik ederek, benimle ve arkadaşlarımla paylaşan herkese teşekkür ederim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber