Çocuk seyyar satıcılar trafiği aksatıyor

Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde okulların kapanmasının ardından vızır vızır işleyen trafikte seyyar satıcılık yapan çocukların sayısında patlama yaşanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Kuzey Terminali kavşağında son günlerde onlarca küçük çocuğun sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar satış yapmaya çalışmaları hem sürücülerin dikkatini dağıtıyor hem de olası kazalara davetiye çıkarıyor.

Kırmızı ışığın yanması ile birlikte araçların dibine kadar sokulan yaşları 8-13 arasında değişen yaklaşık 15 çocuk biranda sürücülerin çevresini sararak seyyar tezgahlarındaki ürünleri satmaya çalışıyorlar.

Kimi zaman eli boş dönen minik satıcılar, sebebiyet verebilecekleri kazalardan habersiz hiçbir engele takılmadan satışlarını yapmaya devam ediyorlar.

Her zaman kullandıkları bir yol olan çevre yolunda özellikle son 10 gündür seyyar satıcı patlaması yaşadıklarını belirten bir sürücü, "Trafiğin oluştuğu yerlerde bazen yoğunluktan, bazen kırmızı ışık yandığında, arabaların arasına aniden girerek yiyecek, içecek, oyuncak ve diğer eşyalar satmaya çalışan satıcılar dikkatimizi dağıtıyor. Bir kere arabalar daha seyir halinde yavaşlamaya başlarken yer kapmak için koşuşturan çocuk satıcılar ciddi kazalara sebep olabilirler. Çok fazla gürültü çıkarıyorlar ve sağa sola koşuşturuyorlar. Alış veriş sırasında yaşanan beklemelerde trafiğin daha da durmasına sebep olmaktadır" diyerek, çocuk satıcıların hem trafiği aksattığını hem de olası kazalara davetiye çıkardıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber