Trabzon'da 2B'den şu ana kadar 37 kişi faydalandı

Trabzon'da, kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışından şu ana kadar 37 kişi faydalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Defterdar Vekili ve Milli Emlak Müdürü Hüseyin Aksun, Trabzon'da 2B kapsamında toplam 296 parsel üzerinde 830 bin 394 metrekare alanı 561 kişinin kullandığını belirtti. Aksu, şu ana kadar satın alma başvurusu yapan 37 kişiye doğrudan satış veya iade yapıldığını söyledi. Başvuruların 30 Ekim 2012 tarihinde sona ereceği uyarısında bulunan Aksun, kanundan yararlanmaya hak kazanan 561 kişiye tebligat yapıldığını, başvuru yapmamaları halinde haklarından vazgeçmiş olacaklarına dikkat çekti.

2B'nin, Orman Kadastro Komisyonlarınca veya kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan alanları ifade ettiğini hatırlatan Aksu, ?Bu bağlamda Akçaabat, Arsin, Araklı, Çaykara, Düzköy, Maçka, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerinde 2B çalışmaları kısmen yapılmış olup, çalışma sonucu 296 adet 830 bin 394 metrekare alan hazine adına orman sınırları dışına çıkartılmıştır.? dedi.

Trabzon'daki 2B taşınmazlarının rayiç bedellinin metrekaresinin 0,30 liradan başladığı bilgisini veren Aksu, hak sahiplerinin doğrudan satış hakkından yararlanmaları için, ?son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar müracaatta bulunmaları, idarece tebliğ edilen satış bedelinin itirazsız ve dava konusu edilmeksizin kabul edilmesi, başvuru bedeli olan belediye ve mücavir alan sınırları içinde 2 bin lira, dışında ise bin lira bedel yatırılması ve ayrıca matbu doğrudan satış başvuru dilekçesinde ek olarak gösterilen belgelerinde eklenmesi' gerektiğini ifade etti.

Taşınmazların satış bedelinin peşin veya taksitle ödenebileceğini belirten Aksu, peşin ödenmelerde yüzde 20'lik indirim yapılacağını dile getirdi. Aksu, zamanında başvuruda bulunmayan kullanıcıların doğrudan satın alma haklarının düşeceği ve bu alanların üzerindeki kullanıcı belirtmelerinin tapudan terkin edilerek standart bir hazine mülküne dönüşeceği uyarısında bulundu. Aksu, www.milliemlak.gov.tr, www.trabzondefterdarligi.gov.tr adreslerinden 2B arazileri kullanıcı listeleri sorgulanmasının yapılabileceğini veya bizzat Trabzon Defterdarlığı Mal Müdürlüklerine başvuruların yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber