Kayseri'de Fatih Projesi'nden yüzde 90 verim alındı

Eğitimde bilişim teknolojisinin önemini arttırmayı, sınıfları daha ileri teknolojiyle donatmayı ve öğrencilerin teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenmesini amaçlayan Fatih Projesi, verimliliği yüzde 90'lara taşıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Fatih Projesi kapsamınsa pilot okullarda uygulanan akıllı tahta ve tablet bilgisayar uygulamasından yüzde 90'lara varan verim elde ettiklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından da desteklenen Fatih Projesi kapsamında Kayseri'de 37 okulun akıllı tahta ile donatıldığı belirtti. Okulların açılması ile birlikte bu sayının daha da artacağını dile getiren Ceylan, yaptıkları incelemelerin ve bazı anketlerin ardından öğrencilerde verilen bilgiyi daha çabuk kavradıklarının gözlemlendiğini söyledi.

Proje ile öğrencilerin derslere olan ilgisinin arttığına vurgu yapan Ceylan, "Öğretmenlerin de verilen bilgileri daha hızlı kavradıklarını gözlemledik. Bu da projenin ne kadar önemli olduğunu ve gelecekte tüm okullarda uygulanması ile birliktede başarı oranlarının artacağının en somut göstergesidir.? dedi.

Öte yandan Melikgazi, Kocasinan, Talas, Tomarza, Develi, Yahyalı, Sarıoğlan, Akkışla ilçeleri olmak üzere toplam 35 ortaöğretim kurumunda montajı yapılan etkileşimli tahtaların kabulleri ve kontrolleri yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber