Başkan Herdem Amerikalı öğrencileri iftar sofrasında ağırladı

Kayseri'de ilk defa Hacılar Belediyesi ve Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi (BASAL)'nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile 'Birlikte Yaşamak Suretiyle Dostluk ve Arkadaşlık İlişkilerini Beraber Öğrenme' projesi çerçevesinde Amerikalı öğrenciler ağırlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Amerikalı öğrencileri misafir eden ailelerle birlikte iftar yemeğinde ağırladı.

Hacılar Belediyesi Keklik Tepesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İşadamı Neşet Somtaş, The Experiment Türk grup lideri Volkan İncekara, The Experiment Amerika grup lideri Matthew Chandler, BASAL Müdürü Ercan Tuzcuoğlu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Proje kapsamında Amerika'dan gelen öğrenciler, Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi bahçesinde, Anfitiyatro ve Bahçe Satrancı' projesini hayata geçirdi. İftar yemeğinde bir konuşma yapan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, UNESCO'nun sorumluluğunda gerçekleştirilen öğrenci mübadelesinin sonunda Türkiye'de Hacıları tercih ettikleri için öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Başkan Herdem, ?Biz kendilerini ilçemizde misafir etmekten oldukça mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz. Ayrıca hem bizi hem Türkiye'yi hem de milletimizi temsil eden bizlerin nasıl yaşadığını nasıl misafirperver olduğumuzu gösteren ailelerimize de teşekkür ediyorum. Milletlerin kaynaşmasına, kültürlerin kaynaşmasına ve dünyada barışa katkıda bulunduğunuz için de teşekkür ediyorum. Yaptığınız eseri yerinde gördüm, bu esere de ortak olduğumuz için kendimi mutlu hissediyorum. Ben sizleri ilçemize tekrar bekliyorum, sizleri misafir etmekten onur duyarız.? dedi.

Daha sonra konuşan Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya da konuşmasına ailelere teşekkür ederek başladı. Kaymakam Çetinkaya, ?Türk konukseverliğini, Türk gelenek ve göreneklerini en güzel şekilde yaşattılar. Bunları çocukların gözlerine baktığımızda da anlayabiliyoruz. Buraya 10 kişi geldiler, biz bu 10 kişiyi ağırladık ama onlar Amerika'ya gittiğinde nice onlarca Amerikalıya Türkiye'yi ve Hacıları anlatacaklar. Bu anlamda yüreğinize gönlünüze sağlık, Amerika'ya buradan hoş bir seda gönderiyorsunuz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından The Experiment tarafından Amerikalı öğrencileri evlerinde misafir eden ailelere teşekkür mektubu verildi. Program, Ağmaz Müzik Grubu tarafından müzik dinletisi sunumuyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber