Cinayet zanlısı, ağabeyi adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı

Bartın polisi mobese kayıtları sayesinde hem aranan bir aracı buldu hem de ?tasarlayarak öldürme' suçundan dolayı hakkında 14 yıl kesinleşmiş hapis kararı bulunan şahsı yakaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük istikametinden Bartın'a giriş yapan 81 plakalı aracın mobese kayıtlarına göre Düzce ilinden arandığının anons edilmesi üzerine Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışma başlattı. İçindçe Mehmet Ç. (49), Mine H.Ş. (36) ile Enes. E.A. (16) isimli şahısların bulunduğu araç, çevre yolu imam hatip kavşağında durduruldu.

Konu ile ilgili Hırsızlık Büro Amirliği personelince yapılan çalışmada aracın Düzce'de Enis K. şahıstan kiralandığı ve geriye getirilmediği belirlendi. Şahsın Düzce Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatı üzerine araç hakkında arama kararı alındığı ortaya çıktı. Bu bilginin paylaşılması üzerine durdurulan araçtaki şahıslardan biri polislere kendisini Mehmet Ç. olarak tanıttı. Şahsın asıl adının Kamil Ç. (39) olduğu, 2008 yılında Karabük'te işlediği 'tasarlayarak öldürme' suçundan dolayı kesinleşen 14 yıl hapis cezası nedeniyle arandığı belirlendi. Şahsın yakalanmamak için abisi Mehmet Ç.'ye ait kimlik bilgilerinin bulunduğu ve kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı kullandığı ortaya çıktı.

Yakalanan şüpheli Kamil Ç., sahte düzenlenmiş kimlik kullanmak ve güveni kötüye kullanmak suçlarından ifadesi alındıktan sonra arandığı suçla ilgili nöbetçi savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanan Kamil Ç., Bartın Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan şahısların kullandığı 81 plakalı aracın sahibine teslim edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber