Bartın, ayakkabı üretiminin merkezi olacak

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'nin en büyük ayakkabı fabrikalarından birinin illerinde inşa edileceğini belirterek, Bartın'ın diğer ayakkabı fabrikalarıyla birlikte ayakkabı üretiminin merkezi haline geleceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Tunç, Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren İlhan yeşil7e ait ayakkabı fabrikasını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fabrika sahibi İlhan Yeşil'e yatırımları için Bartın'ı tercih etmelerinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Tunç, fabrikanın daha büyük bir alanda üretim yapabilmesi için teşvik yasası kapsamında yer tahsisi yapıldığını anlattı. Tunç,

"Bu sayede ülkemizin en büyük ayakkabı fabrikalarından biri önümüzdeki günlerde ilimizde inşa edilecektir. İlimiz, diğer ayakkabı fabrikalarıyla birlikte ayakkabı üretiminin merkezi haline gelecektir" dedi.

Fabrika sahibi İlhan Yeşil de kendilerine tahsisi yapılan yeni yerde inşa edecekleri fabrikalarından, yılda 10 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Neşat Ergül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber