'Din Eğitiminde Yeni Ufuklar' projesine katılan öğretmenler Avrupa'dan döndü

Çankırı İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından yürütülen "Din Eğitimi ve Öğretiminde Yeni Ufuklar" isimli AB Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Almanya'ya giden ekip Çankırı'ya döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki hafta süren projenin Almanya çalışmalarına; Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Mahmut Kumcu, Cuma Ova, Hakan Akgün, Ömer Yumuşak ve B. Hilmi Göktaş, Eğitimciler Birliği Sendikası Çankırı Şubesi üyelerinden Ahmet Dönmez ve Arif Kırkpınar, Çankırı İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nden Ramazan Kaçar ve Ercan Yılmaz ile Çankırı Müftülüğü'nden Ali Karatatar ve Cemil Yakan katıldı.

Almanya'nın Augsburg şehrinde bulunan SETA GmbH'nın ev sahipliği yaptığı proje süresince katılımcılar, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Derneği (DİTİB), Haus Edith Stein Katolik Yüksek Okulu, Benediktbeuren Manastır, Protestan-Metodist Kilisesi, Synagoge Augsburg, Augsburg Türk Çatı Dernekleri, LMU Üniversitesi Uluslararası Katolik Öğrenci Birliği ziyaret edildi. Kurum yetkililerine Çankırı'yı tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi, program dahilinde çeşitli seminer ve toplantılara katıldı.

Çankırı İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Uğur, "Almanya'daki proje çalışmalarımızla beraber projemizin yurt dışı çalışmaları tamamlanmış oldu. Proje ekiplerimiz, Avrupa'daki çeşitli din ve inançlara ait ibadethaneler, din eğitim ve öğretimi veren okul ve kurs merkezleri, din eğitimi ve hizmetleri içinde bulunan kurumları ziyaret ettiler, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Danimarka, Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da ki çalışmalarımıza 4'ü engelli olmak üzere toplam 44 kişi katıldı. Projenin bütün masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Programı tarafından karşılanmıştır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber