Sağlık hizmeti evlere servis

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, evde bakım hizmeti ile sağlık hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürdüklerini belirterek, "Artık ayağına gelen hastayı kovan, muayenehanesinde önce hastasının boyunun ölçüsünü alan sonra nerede muayene edeceğine karar veren bir devlet yok" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum'da evde bakım hizmeti alan hastaları evlerinde ziyaret etti. Daha sonra Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen Kafkas, burada Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek evde bakım hizmeti ve hastane bünyesinde yeni kurulacak birimlerle ilgili bir açıklama yaptı. Evde bakım hizmetinin Çorum'da 2010 yılı sonuna doğru uygulanmaya başlandığını dile getiren Kafkas, merkezde 627 hastanın bu hizmetten yararlandığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı olarak bu hizmeti önemsediklerini belirten Kafkas, "Sağlık hizmetinden yararlanmak için bize başvuran hastalarımızın her türlü ihtiyacını biz karşılıyoruz. Hastaya tedavi sürecinde ne lazımsa onu tedarik ediyoruz. Ayrıca evde hastasına bakan kişiye bakım parası ödüyoruz. Gerektiğinde ambulansımızla hastayı evinden alıp ilgili sağlık kurumuna sonra tekrar evine bırakıyoruz" dedi.

Bu hizmetinin halka tanıtılmasını istediklerini vurgulayan Kafkas, "Toplumda bu konuda farkındalık oluşturulmalı. Bu konuda toplumun bütün kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var. Evinde hastası olup bu hizmetten haberi olmayan var. Amacımız devletin şefkat elini herkese uzatmak. Köyde yaşayanlar insanlarımız varsa bize iletildiğinde onlara da sağlık hizmeti vermeye hazırız" dedi.

Sağlıkta memnuniyetin üst sıralarda olduğunu belirten Kafkas, batı ülkelerinin sağlık hizmetlerinde Türkiye'yi örnek aldığını kaydetti. Kafkas, bunda sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

Çorum'a yapılması planlanan yeni hastane ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kafkas, "Yatırımlar iyi gidiyor. Bu yıl Kargı ve Bayat devlet hastanelerini de yatırım programına dahil etmeyi planlıyoruz. Merkezli birlikte ihale edeceğiz. Çorum'a yapılacak hastane konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Bir defa yapılacak bir hizmet. Çok fonksiyonlu ve güzel bir eser kazandırmak için çalışıyoruz. Kalıcı bir eser olacak" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Kafkas, sağlık çalışanları ile birlikte iftar yemeği yedi. Kafkas, iftar öncesi yemek sırasında bulunan sağlık çalışanlarına gül dağıtarak sohbet etti.

Devlet hastanesi yemekhanesindeki iftar yemeğine Kafkas'ın yanı sıra Vali Nurullah Çakır, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Sağlık Müdürü Turgay Happani, Halk Sağlığı Müdürü Tuncer Kılıç, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber