Camileri depremde hasar gören Çitgöl'de okul bahçesinde teravih kılınıyor

Kütahya' nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesindeki ilköğretim okulunun bahçesinde teravih namazı kılınıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beldedeki camilerin 2011 yılındaki 5,9 büyüklüğündeki depremde zarar görmesinden dolayı vatandaşlar, teravih namazlarını okul bahçesinde hasırlar üzerinde kılıyor. Beldedeki dört camiden biri, çok hasarlı olduğundan dolayı kullanılmaz durumda. Onun ve diğer camilerin imam hatiplerinin kaymakamlıktan izin alarak organize ettiği okul bahçesindeki teravihlere yoğun ilgi gösteriliyor.

Hasarlı olan Küçük Cami İmam Hatibi Tahsin Kopuk, yaptığı açıklamada, "Geçen sene ramazan ayında da depremden dolayı okul bahçesini kullanmak zorunda kalmıştık. Camilerimiz depremde çok zarar gördüğünden dolayı diğer üç caminin imam hatipleriyle beraber böyle bir organizasyon düşündük. Simav İlçe Müftülüğümüz aracılığıyla kaymakamlıktan izin alarak bu uygulmayı başlattık. Aynı zamanda havanın da çok sıcak olmasından dolayı vatandaşlar ilgi gösteriyor." dedi.

Belde sakinlerinden Erkan Açıkgöz ise, "Havanın çok sıcak ve aynı zamanda camilerimizin hasarlı olmasından dolayı teravih namazlarımızı nasıl kılacağız diye endişe ediyorduk. Böyle bir organizasyonu düşünenlere çok teşekkür ediyoruz. Açıkhavada, yıldızlar altında, huşû içinde teravih namazlarımızı eda ediyoruz. Ayrıca çevre ilçe, belde ve köylerden vatandaşlarımızı da bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber