İftar ve sahurda fırçalanan dişler ağız kokusunu önlüyor

İftar ve sahurda ardından dişlerin mutlaka fırçalanmasının ağız kokusunu engellediği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Ramazan'da ağız diş sağlığı bakımının önemli olduğunu bildirdi. Diş çürükleri ve ağız kokusunun, tedavi edilmemiş dişlerde daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Şenbayram, çürük ve iltihapların, ağız kokusunun önemli nedeni olduğunu ifade etti.

Şenbayram, "İftar ve sahurdan sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olur. Ağız içinde var olan eskimiş köprü ve protezler, zamanla gıda birikmesine yol açacağından kötü kokulara neden olabilir. Eskiyen protezlerin yenilenmesi gerekmektedir.? Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nde gereken her türlü tedavinin yapıldığını ileten Şenbayram, dişten kaynaklanan problemlerde hastaları tedaviye beklediklerini vurguladı.

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENİ DİŞ HASTALIKLARI OLMAYABİLİR

Ağız kokusunun tek nedeninin diş hastalıkları olmadığı bilgisini veren Şenbayram, nedenin üst solunum yolu enfeksiyonları veya mide rahatsızlıkları sonucunda da oluşabildiği bilgisini verdi. Özellikle sinüzit gibi hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan diğer durumlarda ağızda bakteri oluşumunun arttığına dikkat çeken Şenbayram, ?Bu durum, ağzı ve boğazı kurutarak bakterilerin üremesi için ideal bir ortam oluşturur. Azalan tükürük salgısı durumu daha kötü hale getirir. Bu nedenle kesinlikle burnunuz tıkalı uyumamalısınız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber