Yabancı öğretmenlerden öğreniyor, turistlerle pratik yapıyorlar

Nevşehir Özel Lara Koleji, 'Full Day English' adıyla dil okulu düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe konuşmanın yasak olduğu ve eğitmenlerin Kanadalı ve Afrikalı olduğu kursta kantin alışverişleri dahi İngilizce yapılıyor. Kurs boyunca okulun bir katı tamamen Dil Okulu'na ayrıldı.

Lara Koleji'nde bu yıl ilki düzenlenen 'Full Day English' programı kapsamında öğrenciler 9 hafta boyunca, günde 7 saat olmak üzere toplam 365 saat İngilizce eğitimi alacak. Yabancı dil eğitimini de yurt dışından getirilen 3 yabancı öğretmen veriyor. Dersler, dilbilgisi, okuma, konuşma, dinleme, yazma ve kelime bilgisi olarak işleniyor. Kurs kapsamında öğrencilere haftada bir gün, Kapadokya'yı ziyarete gelen turistlerle bire bir pratik konuşma yapmaları amacıyla geziler düzenleniyor. Öğrenciler geziler sırasında turistlerle İngilizce olarak konuşarak anlaşmaya çalışıyor.

Derslerin tamamen konuşmaya dayalı olarak işlendiği dil okulu programının 9 hafta süreceğini ifade eden Özel Lara Koleji İngilizce Zümre Başkanı Serdal Yıldırım, "Bilindiği üzere yabancı bir dili öğrenmek için ilk olarak o dilin konuşulduğu bir ortamın gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu sağlandığı takdirde öğrenilen dil, ödünç alınan bir elbise gibi değil, ömür boyu kullanılmak üzere satın alınan bir elbise gibi kendimize ait olur. Biz de bu noktadan hareketle yüzde 100 İngilizce dil ortamını burada, okulumuzda oluşturmak istedik.? dedi.

Kurs için Uganda'dan gelen ve ülkesinde bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan Karala Morris Elisama ise öğrencilerin arzulu olmasının önemli olduğunu, pratik anlamda kendilerine yardımcı olmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Elisama, kursun başlamasından bu yana geçen sürede önemli oranda ilerleme kaydedildiğini gözlemlediğini söyledi. Kurs sonunda öğrencilere sertifika verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber