Kerkük heyeti Etimesgut'ta incelemelerde bulundu

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kerkük'ün Yeni Tisin Beldesi heyetine ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

47 kişilik heyette yer alan Yeni Tisin Belde Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, bölgedeki yaşanan sıkıntıları aktardı, kardeş Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi. Akkoyunlu, Demirel'e Kerkük'ü anlatan fotoğraflar hediye etti, Etimesgut'la kardeş şehir olma taleplerini iletti. Demirel de ziyaretin anısına Akkoyunlu'ya plaket verdi, iki şehir arasındaki ilişki ve bağların güçlendirilmesi için adımlar atacaklarını söyledi.

Başkan Demirel, Türk dünyasıyla her zaman diyalog içinde olduklarını kaydederek, ?Anadolu kültürümüzle Türk dünyamızı bir araya getirdiğimiz Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalimizi her yıl düzenliyoruz. Festivalimize katılan Türkmeneli Vakfı, etkinlikleriyle Irak Türkmen kültürünü başkente taşıyor. Anadolumuz sizleri biliyor ancak bu festivalle daha yakından tanıma fırsatı buluyor. İnşallah bu yılki festivalimizde de yine Kerküklü kardeşlerimiz türküleriyle, kültür ve sanatlarıyla yer alacaklar, seslerini tüm dünyaya daha gür duyuracaklar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber