Bolu'da Ramazan'ın birinci gününden bu yana susuzluk çekiliyor

Bolu şehir merkezi Ramazan'ın birinci gününden bu yana susuzluk çekiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan'ın ilk günü başlayan ve belirli aralıklarla devam eden su kesintileri nedeniyle bir çok vatandaş her mahallede bulunan çeşmelere akın ediyor.

İftar vaktine yakın saatlerde ellerine aldıkları bidonlar ile çoluk çocuk su doldurmaya giden şehir halkı durumdan şikâyetçi olduklarını belirtiyor. Sabah kesik olan suların akşam akmasına bir anlam veremeyen halk ise çareyi su arıza ekiplerine bildirmekte buluyor.

Aralıklarla kesilen sular ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ise son günlerde kent merkezinde sıkça meydana gelen su kesintilerinin sebebinin müteahhit hatası olduğunu söyledi. Su borularında sıkça patlamalar meydana geldiğini dile getiren Çalışkan, ?Gölköy'den Arıtma Tesisi'ne geçen hatta, tahmin ediyorum eklemelerde müteahhit hatası tespit edildi. Hata sonrası oluşan basınç nedeniyle sık sık su patlamaları yaşanıyor. Hatta öylesine büyük patlamalar meydana geliyor ki, yakınındaki bir aracı bile havalandırabilir.? dedi.

Su şebekelerinde meydana gelen patlamaların belediyeye büyük maliyetleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Çalışkan, ?Karadere suları ne zaman Bolu'ya gelirse o zaman rahat ederiz. Ben şahsen Gölköy suyunun Bolululara içirilmesi taraftarı değilim.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber