İnşaat mühendisleri ve şehir plancılarından büyükşehir yol çağrısı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Bursa şubeleri, şehir içi trafiğinin rahatlatılabilmesi için 17 yıldır imar planlarında bulunan Filament Kavşağı'ndan başlayarak Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ne bağlanan 40 metrelik yolun yapılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ve ŞPO Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, kent içi ulaşımında yaşanan sorunları dile getirdi. İMO binasında düzenlenen toplantıda basın metnini okuyan ŞPO Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, kentin doğu-batı hattında büyüdüğünü hatırlatarak, buna göre önlem alınmasını istedi. Artan ulaşım talebini karşılayacak alternatif yolların bulunmaması nedeniyle Ankara- İzmir karayolunun şehir içi trafiğe de hizmet vermek zorunda kaldığını ifade eden Uyanık, Bursa Ulaşım Master Planı tamamlanmadan parçacıl ulaşım kararları verilmeye başlandığını kaydetti.

Kentin 1/25 bin ve 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarında yer alan ana ulaşım bağlantılarının da kullanıma alınmadığını vurgulayan Uyanık, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen ve Osmangazi Belediyesi 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarında yer alan Mudanya yolu üzerindeki Filament Kavşağı'ndan başlayarak Akpınar, Hamitler, Yunuseli mahalleleri ve Yunuseli Havaalanı'nın kuzeyinden geçerek Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ne bağlanan yolun 17 yıldır hayat geçirilmek için beklediğine işaret etti.

?İZMİR VE MUDANYA YOLU RAHATLAR?

40 metrelik yolun kamulaştırma ve ön etüd projelerinin hazır olduğunu dile getiren Uyanık, şöyle konuştu: ?Bu yolun üzerinde bulunan birçok alan zaten düzenlenmiş. Geriye 63 bin 447,22 metrekarelik alanın kamulaştırılması kalıyor. Kamulaştırmanın toplam maliyeti 40 milyon lira. Bu yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce açılmalı. İzmir ve Mudanya yolundaki trafik bu sayede önemli ölçüde rahatlayacak. Belediye, Güney Servis Yolu, Dışkaya Toplu Konutları'na yapılan yol, Samanlı Bağlantı Yolu gibi tarım, orman ve sit alanlarına zarar veren yollar onaylanırken bu yolun hala yapılmaması soru işaretleri uyandırıyor.?

HAT CADDESİ VE ODUNLUK İNKAYA BAĞLANTISI

Dikkaldırım Hat Caddesi'nin devamı ile Odunluk İnkaya bağlantı yolunun da yapılması gerektiğini dile getiren Uyanık, Uludağ eteklerinden geçecek şekilde tasarlanan güney servis yolunun gündemden düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin ise kent içi ulaşımını rahatlatacak yollar konusuna önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber