Kars SGK Müdürü'nün tayinine Memur-Sen tepkili

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan'ın, Siirt iline görevlendirilmesi Memur-Sen Kars şubesinde tepkiyle karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Kars şubesinden yapılan açıklamada, sendika üyelerinin yanı sıra kurum çalışanları ve Kars'ta faaliyet yürüten diğer sivil toplum örgütlerinin mevcut duruma üzüldükleri belirtildi. Açıklamada, SGK Başkanlığı tarafından Kars SGK İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan'ın görev yeri değiştirilerek Siirt ilinde görevlendirildiği vurgulandı. Ayluçtarhan'ın Kars'ta başarılı çalışmalar yaptığı, her kesimden insanın beğenisini kazandığı dile getirilen açıklamada, görevlendirmede hiçbir gerekçe gösterilmediği ve herhangi bir rotasyon durumunun da söz konusu olmadığı aktarıldı. Buna rağmen yapılan görevlendirmenin hem sendika üyeleri, hem kurum çalışanları hem de Kars'taki sivil toplum örgütlerini üzdüğü savunuldu.

SGK yönetiminin gerek 3 kurumun birleştirilmesi esnasında gerekse diğer çalışmaları sayesinde Kars'ta 7'den 70'e herkesin sosyal güvenlik hizmeti aldığına değinilerek, bunda katkısı olan İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan'ın tayininin tekrar gözden geçirilerek Kars ilinde kalması istendi. Sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ve SGK Kurum Başkanı'nın bu konudaki taleplerini dikkate almasını beklediklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber