Kazı alanlarında önce güvenlik sonra galeri sistemi yapılacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ?Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin şehir merkezi etabına yönelik çalışmalara devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaykara ve Saray Bosna caddelerinde eş zamanlı yürütülen çalışma kapsamında yağmur ve kanalizasyon suları için galeri sistemi kurulacak.

Avrupa Birliği (AB) IPA programı kapsamında hayata geçirilecek ?Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi'nin şehir merkezi etabı büyük bir hızla ilerliyor. Çaykara ve Saray Bosna caddelerinde başlayan kazı çalışmalarında güvenlik önlemleri dikkat çekerken, galerilerin oluşturulmasına İKSA sisteminin kurulmasının ardından başlanacak. İKSA sistemi, kuru zeminlerin kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanıyor.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, ÇALIŞMALARDA GELİNEN NOKTAYI ANLATTI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ?Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi' kapsamında şehir merkezinde başlatılan altyapı çalışmalarının büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğünü söyledi. Yağmur ve kanalizasyon sularının kurulacak galeri sistemiyle birbirinden ayrılacağının altını çizen Başkan Küçükler, ?Bilindiği üzere projemizin şehir merkezi etabına ilişkin kazı çalışmalarına geçtiğimiz hafta başlamıştık. Halen yüklenici firmaya ait ekipler, galerilerin oluşturulmasına başlamadan önce bölgede İKSA adı verilen bir nevi güvenlik duvarı kuruyorlar. Çalışmanın yapıldığı bölge dere yatağı ve bu bölgede belirli bir yere kadar kanal sistemi mevcut; olmayan noktaları ise ekiplerimiz tamamlıyor.? diye konuştu.

DERELER ISLAH EDİLECEK, SEL VE SU BASKINLARI TARİHE KARIŞACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'da Çaykara ve Saray Bosna gibi belli başlı bazı bölgelerin dere niteliğinde olduğunun altını çizerek, ?Yağmur ve kanalizasyon sularını birbirinden ayırmaya yönelik çalışmamız sadece Çaykara ve Saray Bosna caddelerinde olmayacak. Tebrizkapı ve Kavak Mahallesi gibi bölgelerimizde de bu çalışmalar yürütülecek. Böylece adı geçen bölgelerdeki dereler ıslah edilmiş olacağı gibi, yağmur sularının da bundan böyle artık kendine has bir yatağı olacak. Yani şehirde artık ne kadar yağmur yağarsa yağsın, kesinlikle sel ve su baskınları meydana gelmeyecek.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber