Herkes için mahallinde yaz spor okulu

Bursa valiliğince hazırlanan ?Herkes için mahallinde ücretsiz yaz spor okulları projesi? Yıldırım Vali Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda Vali Şahabettin Harput tarafından başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik tarafından hazırlanan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ilçeleri kapsamında projeye 41 öğretmen, 11 antrenör kontrolünde toplamda 1189 çocuk katılıyor. Proje ?herkes için mahallinde ücretsiz yaz spor okulları' projesi ekonomik durumu yetersiz olup okula gitmeyen çocuk ve gençler, öğrenciler, otistik ve spastik engelli öğrenciler ile devlet korumasındaki çocukları kapsıyor.

Bursa İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kontrolünde gerçekleştirilen proje 52 ayrı bölgede aynı anda hayata geçirildi. Vali Şahabettin Harput, yaz dolayısıyla bütün okulların tatile girdiğini belirterek, ?Tatil, çocuklarımızın sokaklarda işsiz güçsüz kahve köşelerinde ya da başka yanlış yerlerde bulunarak boş zamanlarını heder etmesi değil. Çocuklarımızın yaz tatillerinde kendi isteklerine göre onları geliştirmek, meşgul etmek, değişik spor dallarında futbol, basketbol, voleybol, tenis veya meslek kurslarıyla bu çocukların yaz mevsimini doldurmak gerekir. Bugüne kadar 52 değişik kurslarda 1200 civarındaki çocuğumuzun kurslara katılımı sağlandı.? dedi.

Vali Harput, temiz, terbiyeli, akıllı, gayretli ve çalışkan çocukların elinden tutulduğu zaman bu çocukların hem derslerinde başarılı olup, hem de her biri geleceğin Bursa'sında sporun yıldız futbolcuları olacağına işaret etti.

Yıldızların gökten inmediğine işaret eden Vali Harput, ?Yıldızlar küçük yaşlarda eğitilerek çıkarılıyor ve inanıyorum ki bu çocuklar da yıldız olacaklar. O bakımdan bizler bu çocukların tamamına sahip çıkıyoruz. Bunlar bizim çocuklarımız diyoruz ve inşallah bunların arkasında durmaya devam edeceğiz.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber