Ankara'da kaçak sigara operasyonu: 7 gözaltı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nakliyat şirketleri ile doğu illerinden sigara, puroyu özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir illerine nakletmeye çalışan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir şebekenin nakliyat şirketleri ile doğu illerinden sigara, puroyu özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir illerine nakletmeye çalıştığı belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından jandarma ekipleri ile Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Denetim Dairesi Müdürlüğü ekiplerinin müşterek olarak, Yenimahalle ilçesinde bulunan bir nakliyat şirketinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetim ve kontroller sırasında, hacim ve ağırlıkları arasında orantısızlıkları şüphe çeken ve farklı 7 kişi tarafından İstanbul ve Kocaeli illerine gönderilen 102 koli içerisinde toplam, gayri resmi yollardan yurtiçine sokulmuş 5 bin 970 paket sigara, bin 200 adet puro, 87 kg çay, 320 adet markalı güneş gözlüğü ve 890 bin adet makaron (içine tütün konmamış boş sigara) ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken, olayla ilgili olarak 7 kişi hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçundan adli tahkikata başlatıldı. Ele geçirilen kaçak mallar, Gümrük Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber