Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi açıldı

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa Vali Nurullah Çakır, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti'li belediyelerin her alanda farklı hizmetler ortaya koyduğunu söyledi. Belediye hizmetlerinin sadece yol veya park yapmaktan ibaret olmadığını dile getiren Külcü, "Dünkü belediyecilik anlayışları geride kaldı. Artık tüm sosyal kesimler ve gençlere yönelik belediyelerimiz projeler üreterek bunları hayata geçiriyor" dedi.

Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise, Ak Parti'li belediyelerde hizmet kervanı ve hizmetler zincirinin durmadan devam ettiğini belirtti. Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Merkezi'ni açmanın ünlü şairi topluma tanıtmak veya gelecek nesillere aktarmak olmadığını dile getiren Uslu, merkezin amacının ünlü şaire vefa borcunu ödemek anlamına geldiğini ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, Ak Parti'li belediyelerin hizmette öncü olduğunu söyledi. Tüm belediyeleri aynı şekilde yaklaştıklarını dile getiren Tanrıverdi, hiçbir belediyeye partisinden dolayı ayrım yapmadıklarını ifade etti.

Arakan'da yaşanan olaylara da değinen Tanrıverdi, dünyanın değişik yerlerinde Müslümanların zulümle karşı karşıya olduğunu belirtti. Arakan Müslümanlarının bir insanlık katliamı ile karşı karşıya olduğunu, Irak'ta Müslümanların sıkıntı, Suriye'de ise zulüm içerisinde olduğunu dile getiren Tanrıverdi, "Filistin de aynı şekilde. Bu Müslüman kardeşlerimizin gözyaşlarının, kanlarının durması arzumuz. Ancak bunlara seyirci kalamayız. Bir Müslüman olarak insan olarak seyirci kalamayız. Dünya da seyirci kalmamalı. Suriye'den, Filistin'den, Arakan'dan 'banane' diye düşünmeyelim. Bunlar insan oldukları için zulümle karşı karşıya. Birleşmiş Milletler (BM) zulmün, vahşetin sona ermesi için devreye girmeli. Birleşmiş Milletler yaptırım uygulamayacak, seyirci kalacak olursa insanlık buna seyirci kalkmayacaktır. Bunların ülkeleri renkleri ne olursa olsun insandır. BM derhal bu bölgelere müdahale etmeli ve akan kanı durdurmalı. Aksi halde BM kendini tartışılır hale getirecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından merkezin açılışına geçildi. Açılışın ardından merkezi bir süre geçen Tanrıverdi ve beraberindekiler, merkez ve merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tanrıverdi, açılışın ardından Çorum Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye ziyaretinde Tanrıverdi'ye Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bakır ibrik hediye etti. Tanrıverdi, daha sonra Ak Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber