Vali Recep Kızılcık: Uluslararası ticarete daha fazla önem verilmeli

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesi için uluslararası ticarete daha çok önem vermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesini ziyaret ederek, TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Devlet olarak sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Kızılcık, yönetişim anlayışını benimseyen sivil toplum kuruluşlarının merkezde toplanan yükün de hafiflemesini sağladığını belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının devletin önünde olduğunu işaret eden Vali Kızılcık, ?STK'lar devletten daha rahat hareket etmektedirler. Bu rahatlık uluslararası platformda daha çok faydalı oluyor, isteklerinizi onlara kabul ettirebiliyorsunuz. Bu nedenle devletin isteyip de yapamadıklarını STK'lar daha iyi yapabilmektedir.? dedi.

İşadamlarından uluslararası ticarete daha çok önem vermelerini isteyen Kızılcık, ?Türkiye ekonomisinin gelişmesi için dış ülkelerle temaslarınızı çoğaltmalısınız. Anlaşmaları artırarak ülkemize dış sermaye girmesini sağlamalısınız. Bunun sonucu olarak ülkemizin dış ticareti artarak ekonomimiz güçlenecektir. Siz iş adamları da bu pastadan daha büyük pay alacaksınız.? diye konuştu.

Girişimci ve sabırlı ruha sahip işadamlarının krizleri fırsata çevirebileceğini dünya ekonomilerinden örnekler vererek açıklayan Vali Kızılcık, girişken ruha sahip olan Trabzon insanın başarılı olmasının daha kolay olduğunu ifade etti. Lojistik merkezin yeri konusunda yapılan tartışmalara da değinen Vali Kızılcık, ile sınıf atlatacak bu çalışmanın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Atmaca da girişimci ruhların ortak akılla hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sivil toplum kuruluşlarına verdiği önemden dolayı Vali Kızılcık'a teşekkür eden Atmaca, şöyle konuştu: ?Biz bu dönemi sizin düşündüğünüz gibi girişimciler için bir fırsat dönemi olarak görüyoruz. Ancak iş adamlarımızın kabuklarını kırmaları gerekiyor. Tabi bu konularda sivil toplum kuruluşları da önemli bir yer tutuyor. Girişimci ruhların ortak akılla hareket etmesi gerekli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber