Otel bombacısı terör örgütü tarafından eğitilmiş

Mersin'de bir otele piknik tüpüne sarılmış bomba attıkları iddia edilen yaşı küçük 2 kişi yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırganlardan O.B.'nin terör örgütü tarafından eğitilerek 5 çeşit bomba yapımını öğrendiği ifade edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Temmuz'da Müfide İlhan Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerindeki bir otele piknik tüpüne sarılmış bomba atarak otel görevlisinin yaralanmasına neden olan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, saldırganların bisikletle gelerek bombayı bıraktıktan sonra kaçtıklarını belirledi. Ekipler bombayı koyanlardan birinin 20 gün sonra 18 yaşına girecek olan O.B. ile 15 yaşındaki K.Ş. olduğunu belirledi. Çalışmalar sonucu 2 kişi Şevket Sümer Mahallesi'nde yakalandı.

Kentte terör örgütü lehine düzenlenecek eylemleri organize ettiği öğrenilen O.B.'nin terör örgütü tarafından eğitildiği ve 5 çeşit bomba yapımı konusunda uzman olduğu ifade edildi. Kendisi ile birlikte yakalanan K.Ş.'nin yanında olmadığını iddia eden O.B.'nin yer gösterme sırasında ise bombayı nasıl koyduklarını ayrıntılı bir şekilde anlattığı ifade edildi. Şahıslar Mersin Devlet Hastanesi'ndeki doktor kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mersin'de 10 Temmuz'da meydana gelen olayda Müfide İlhan Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan bir otelin önüne bırakılan piknik tüpüne sarılmış el yapımı bomba patlamış olay sonrası otelin mutfak kısmında hasar oluşurken otel personeli Cemal Aybek (35) ağır yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber