Atalay: Halkımızın karşısına yüzümüz ak bir şekilde çıkacağız

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 2009 seçimleri öncesi vermiş olduğu taahhütlerin yüzde 90'ını 2013 yılı içerisinde bitireceğini, bundan dolayı 2014 seçimleri öncesinde halkın karşısına ak bir yüz ile çıkacağını ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atalay, 3 temel konuda taahhüt verdiğini, bunların yönetim anlayışı, Bingöl için yatırım projeleri, sosyal belediyecilik, kültürel ve sportif çalışmalarla ilgili olduğunu söyledi.

Atalay, yönetim anlayışıyla ilgili olarak şeffaf, katılımcı ve disiplinli bir yönetim anlayışının oluşturulmasında ciddi bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Bingöl için en doğru işlemleri ve en güzel yatırımları yapmaya çalıştıklarını belirten Atalay, ?'Bingöl Belediyesi, 2008 yılı sonunda 18 milyon 250 bin Lira gelire sahip iken, 2011 yılı sonunda 40 milyon 670 bin gelir ile yıl sonunu kapatmıştır. Gelirimizi artırdığımız sırada çalışan sayımızı da artırdık. 2008 yılında çalışan kişi sayısının üstüne ortalama 500 kişiye de belediyemizce iş istihdamı sağladık. Bu durum ortak akıl ile paranın, bilginin ve insanın yönetimidir. Yani yaptığımız işleri işin ehli olan insanlarla istişare ettik. Bu durumda yönetim anlayışımızla ilgilidir.'' ifadelerini kullandı.

Şehrin en önemli sorunu olan altyapının yenilenmesi, yani atık su, yağmur suyu, içme suyu ve atık suyun arıtılması olduğunu söyleyen Atalay, ?'SUKAP Projesi ile ilk ihalesini yapan birim biz olduk. Şehrin tümünün kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu şebekelerini ihale ettik. Şu anda da çalışmalarımızın yüzde 20'si tamamlanmış durumdadır. 2013 yılı sonunda inşallah tamamını bitirmiş olacağız. Arıtma da önceden Avrupa Birliği hibesiyle başlatılan bir projeydi. Ama yarım kalmıştı, eksiği vardı. Bizler oraya ilave olarak 2 milyon Lira bir harcama ile bitirme aşamasına getirdik ve yakında faaliyete açacağız. Böylelikle 40 yıldır Bingöl Ovası'na akan atık suyumuz, bu tesiste arıtılıp temiz su olarak ovaya deşarj edilecektir.'' şekline konuştu. Ayrıca, çöplerin vahşi depolamadan düzenli depolamaya alınacağını ifade eden Atalay, bu yıl içerisinde katı atık bertaraf tesisini hizmete açmış olacaklarını söyledi.

Ayrıca, birinci derecede deprem kuşağı bölgesinde yer alan Bingöl için TOKİ ile ?Kentsel Dönüşüm Projesini' hayata geçirdiğini belirten Atalay, ?'Çok ciddi risk arz eden konutlarımızın yerine depreme dayanıklı konutlar yapacağız.'' dedi.

Bingöl'ün içme suyunu saniyede 390 litreye çıkardıklarını kaydeden Atalay, ?'16 bin metre küplük 4 adet yeni su deposu yapıyoruz. Bu depolarımız bittiği anda şehrimize 2 gün su akmasa bile bizleri idare edebilecek kapasitededir.'' ifadelerini kullandı.

Belediye olarak cenazesi olanlardan 1 lira dahi para almadan, kefen dâhil her şeyini karşıladıklarını söyleyen Atalay, şöyle devam etti: ?'Şehir dışında vefat eden hemşehrilerimizin cenazesini ücretsiz bir şekilde alıp getiriyoruz. Tüm cenaze işlemlerini yapıyoruz ve bunlardan 1 lira dahi para almıyoruz. Kültür merkezinin ücretsiz faaliyet göstermesi sebebiyle sivil toplum faaliyetleri daha fazla yapılmaya başlandı. Kültür ve gençlik merkezlerimizde gençlerimiz her türlü imkânlardan ücretsiz faydalanmaktadır.''

Diğer yandan, amatör spor kulüplerinin yanında olduklarını belirten Atalay, ?'Amatör sporlarla ilgili çok ciddi faaliyetlerimiz var. 10 dalda faaliyet gösteriyoruz. Atletlerimiz, Türkiye dereceleri aldı. Atletizmde çocuklarımızdan birisini Fenerbahçe'ye transfer ettik. Çocuğumuz balkan 3.'sü olmuş ve milli takıma çağırılmıştı. Hentbol takımımız 1. Lig'de mücadele ediyor. Boks, satranç ve diğer branşlarda ciddi bir faaliyetimiz var. Bütün amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıyoruz. Gidiş gelişlerinde yakıt yardımı yapıyoruz. Ayrıca, Belediye Bingölspor'u devir aldığımızda 3 ligde küme düşme noktasındaydı. Geçen yıl ise 2. ligi finalde uzatmalarda kaybettik.'' diye konuştu.

Bingöl ile ilgili her konunun takipçisi olduğunu söyleyen Başkan Atalay, ?'Doğalgaz, havaalanı, duble yollar, Düzağaç Köprüsü'nün viyadük olması konularıyla ilgili yakından takip içerisindeyiz. Doğalgazın ana taşıma ihalesi yapıldı. Havaalanımız bu yıl bitiyor. Duble yollarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Düzağaç Köprüsü'nün viyadüğe dönüşmesi konusunu sürekli gündemde tutuyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'yle bizzat görüştüm. Henüz etüt çalışmaları bitmedi. Etüt çalışmaları biterse ihalesi gündeme gelecektir.'' dedi.

Atalay, 2014 seçimleri öncesinde vaatlerinin yüzde 90 civarında bitmiş olacağını savunarak, ?'Görev süremizin sonunda, halkımızın bizden mahcup olmayacağı bir şekilde, verdiğimiz sözlerin büyük bir kısmını yerine getirmiş olarak halkımızın karşısına yüzümüz ak bir şekilde çıkmış olacağız.'' şeklinde konuştu.

Diğer yandan, Bingöl'ün gelişimi adına sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, muhtarlar ve üniversite ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Serdar Atalay, ?'Şehrimizle ilgili ortak hedefleri birlikte takip ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber