Yenimahalle'de camilerde tadilat ve temizlik çalışması sürüyor

Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki cami ve mescitlerde temizlik ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların özellikle Ramazan ayında gönül rahatlığı ile ibadet etmelerini sağlamak adına camilerde bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, Ramazan Bayramı'na kadar camilerin bakım ve onarımlarını tamamlamayı planlıyor.

Bakım ve onarım gerektiren toplam 46 caminin 21'inde boyadan mantolamaya, pencere ve kapı değişimlerinden tuvalet tadilatlarına, parkelerden demir korkuluklara kadar her türlü tadilat işleri tamamlandı. Ayakkabılık, demir korkuluk, zemin halı kaplama ve çatı izolasyonlarının da yapıldığı camilerin tüm eksiklikleri gideriliyor. Camilerdeki ihtiyaçlara göre hareket ettiklerini belirten Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, camilerdeki halıların yıkanmasından temizliğine, halıların süpürülmesinden tozların alınmasına kadar her türlü temizlik işlerinin yapıldığını belirtti. 2 ekiple çalıştıklarını ve günde 8 cami temizlediklerini belirten yetkililer, ilçe sınırlarında bulunan 253 caminin sürekli temizlendiğini kaydetti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ibadethanelerin temizliğini ve bakımlarını düzenli olarak yapmaya devam edeceklerini belirterek, "İbadet yerlerimiz olan camilerimizin temizliğine evlerimize gösterdiğimiz özeni gösteriyoruz. Toplumlarda her kesimden insanın buluşma noktası olan camilerimizi steril koşullarda tutmak, eksikliklerini gidermek ve tadilatlarını yapmak bizlere mutluluk veriyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber