Ereğli Belediyesi, ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye gıda yardımında bulundu

Zonguldak'ın Ereğli Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye gıda yardımında bulunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yardımlar belediye araçları ile ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Ereğli Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar belediyeye ait araçlar ile sahiplerine ulaştırıldı. Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantı ile yapılacak yardımla ilgili bilgi verildi.

Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık, ihtiyaç sahibi aileleri belediye zabıta ekipleri ve 31 merkez mahalle muhtarının iş birliği ile tespit edildiğini söyledi. Posbıyık, içinde 5 litrelik sıvı yağ, 2 kilogram bulgur, 5 adet makarna, bir adet tuz, 5 kilogram un, 3 kilogram şeker, 1 paket kesme şeker, 1'er kilogram pirinç, kuru fasulye, salça, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, çay, nohut ve kuru üzüm, yarımşar kilogram arpa şehriye ile tel şehriye bulunan toplam 17 çeşit gıda maddesinden oluşan paketlerin dağıtımının belediye ekiplerince evlere teslim yapılacağını kaydetti. Halil Posbıyık şöyle konuştu: "Geçmiş yıllarda vatandaşlarımıza iftar ve sahurlarda yiyecekleri şekilde sıcak yemek dağıtımı yapıyorduk. Ancak geçen yıldan itibaren bunu durdurduk. Çünkü uzmanların uyarısına göre özellikle tavuk ve pilav türü yiyeceklerin bozulma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Bu nedenle kumanya dağıtımı uygulamasına geçtik. İhtiyaç sahipleri listesi hazırlanırken her hangi bir sebepten dolayı mahalle muhtarına ve zabıtaya ulaşamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri durumunda, imkanlarımız ölçüsünde gıda yardımından yararlanabilirler.?

Bazı belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile daire müdürlerinin bulunduğu tanıtımın ardından Posbıyık, basın mensuplarının isteği üzerine, gıda paketlerinin kamyona yüklenmesinde işçilere yardımcı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber