Boğazlıyan, Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu'na hazırlanıyor

Yozgat'ın şeker pancarı üretimi bakımından en fazla alana sahip Boğazlıyan ilçesi, bu yıl ilk defa eylül ayında yapılması planlanan Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu'na hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli, Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında 3 gün sürecek olan "1. Uluslararası Anadolu Şeker Sempozyumu" için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekilleri ile bir çok üst düzey yetkilinin davet edildiğini belirten Benli, "Sempozyumu Kayseri'de başlatmamızın nedeni Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün de katılması planlanıyordu, ancak Sayın Gül'ün yoğun programlarından katılıp katılmayacağı henüz netlik kazanmadı." dedi.

Boğazlıyan'da hem pancar alımı kampanyasının başlatılacağını hem de pancar festivalinin açılışının yapılacağını ifade eden Benli, "Pancar tarımıyla ilgili bir sempozyum verilecek. Bu sempozyuma konuşmacı olarak Ülkemiz ile Almanya ve Pakistan'da bulunan akademisyenler katılacak. Gelen kişilerin hepsinin bir akademik unvanı var. Hepsi birer uzman. Katılımcılara, şeker pancarında; toprak işleme, çeşit seçimi, gübreleme, sulama, mekanizasyon, bitki koruma, sosyo-ekonomik boyutlar, dünyada şeker ve şeker pancarı, kooperatifçilik, şeker pancarında kalite, şeker ve tatlandırıcılar, şeker pancarı ve yan ürünler, şeker pancarı ve teknolojisi, şeker pancarı ve hayvancılık, şeker pancarında tarımsal politikalar, şeker pancarı tarımında sürdürülebilirlik ve şeker pancarında münavebe gibi konular aktarılacak." diye konuştu.

YAKLAŞIK 300 ÇİFTÇİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Sempozyumda özellikle şeker pancarı konusunda pancara desteklemelerin olması konusunda devlet yetkililerinin dikkatinin çekilmesinin de planlandığını söyleyen Benli, "Sempozyumda özelleştirme masası açacağız. Yabancı sermaye ile birlikte biz de talibiz, ortak olabileceğimizi vurgulayacağız. Diğer fabrikaların satın alınması konularında imkanlar arayacağız. 3 gün sürecek olan '1. Uluslararası Anadolu Şeker Sempozyumu'nun açılışı 20 Eylül 2012 tarihinde Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde başlayacak ve 21 Eylül 2012 tarihinde Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Kongre Salonu'nda devam edecek. Programa bölge çiftçilerimiz ve Aksaray, Malatya, Kırşehir, Sivas ile bir çok şehirden çiftçiler davet edilecek. Yaklaşık 300 çiftçinin katılması bekleniyor. Bu çiftçiler ile bizim çiftçilerimizin kaynaşması çok önemli. Gelen misafirlerimizi çiftçilerimiz evlerine de davet edebilir." ifadelerini kullandı.

Benli, '1. Uluslararası Anadolu Şeker Sempozyumu'nda ünlü sanatçılardan Kubat ve diğer sanatçılarla birlikte konser vereceğini ve ilçeye gelen misafirlere yönelik Kapadokya gezisinin düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber