Batman'da köyler ilaçlanıyor

Batman İl Özel İdaresi, Vali Ahmet Turhan'ın talimatlarıyla ilaçlama araçları kiralayarak, Batman merkeze bağlı köyleri ilaçlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlaçlama, yaz mevsimi boyunca periyodik olarak devam edecek.

Batman'a bağlı merkez köylerde yapılan tarımsal çalışmalar nedeni ile sivrisinek ve karasinekten şikayetçi olan köy muhtarları, taleplerini İl Özel İdaresi'ne bildirerek sorunun çözümünü istedi. Genel Sekreter Yusuf Karatoprak, Vali Ahmet Turhan'ın talimatlarıyla ilaçlama makinelerini tahsis ederek köylülerin hizmetine sundu.

İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı dumanlama sistemi; ilaç partiküllerinin havada çok uzun süre kalabilmesini sağlıyor.

İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan ve ULV (Ultra Low Volume) Sistemi ile çalışan ilaçlama araçları, son derece ince püskürtme tekniği ile oluşturulan Aerosol Sisi, sivrisinek ve haşereleri yok etmede en az etken madde ile en üstün kalıcı ve etkili mücadeleyi sağlıyor.

Memur-Sen TOKİ Konutları, Akça köyü, Kösetarla köyü, Bıçakçı ve İkiztepe köylerinde yapılan çalışmalarda köylüler memnuniyetlerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber