Vali Saran'ın eşi: Muhtaçlarla ilgilenmek inancımızın ve sosyal devletin gereği

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın eşi Ayşe Saran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan halıcılık kurslarında eğitim gören kursiyerler ile ihtiyaç sahibi ailelere ziyaretlerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saran, "İhtiyaç sahiplerinin sorunlarıyla ilgilenmek hem inancımızın hem de sosyal devlet olmanın gereğidir." dedi.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Ayşe Saran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü bünyesindeki halıcılık kursunu gezdi.

Kursiyerlerle çalışmaları hakkında bilgi alan ve sohbet eden Saran, ayrıca bir kursiyerin ricası üzerine tezgâh başına oturarak halı da dokudu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, Ayşe Saran'a kurslarla ilgili bilgi verdi. Vakıf tarafından açılan kurslarda kadınlara malzeme desteği verildiğini anlatan Tepe, kursiyerlerin dokudukları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağladığını ifade etti.

Ayşe Saran, ayrıca Vali Saran ve oğluyla ihtiyaç sahibi bir ailenin evine gitti. Ayşe Saran, ziyarette ailenin sorunlarını dinleyerek, kendilerine yardımcı olacaklarını belirtti. İhtiyaç sahiplerinin sorunlarıyla ilgilenmenin hem inancın hem de sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu vurgulayan Ayşe Saran, ?Bu bakımdan ekonomik yoksulluk içerisinde bulunan ailelere yönelik destek ve yardımlarımız devam edecektir. Bizim bu konuya esas çözümümüz ise açmış olduğumuz halı kursunda olduğu gibi, ekonomik yoksulluk içersindeki insanlarımızı meslek sahibi yaparak kendi ihtiyaçlarını kendilerinin gidermelerini sağlamaktır. Yani balık yedirmekten ziyade balık tutmayı öğretmek istiyoruz.? dedi.

Ziyaret sırasında ailenin küçük çocuğunun rahatsızlanması üzerine Vali Saran'ın talimatıyla çocuk hastaneye götürülerek tedavi edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber