Başkan Yılmaz: Başbakan halimizden anlamalı

Muş Merkeze bağlı Kızılağaç Belde Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, belediyecilikten geldiğini belirterek çektikleri zorlukları anlaması gerektiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beldelerin çok zor durumda olduğunu ifade eden Yılmaz, Başbakan'ın yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Başkan Yılmaz, Başbakanın, belediyelerin derdini, sıkıntısı bildiğinden küçük belde belediyelere yardım etmesi gerektiğini söyledi. Belde belediyelerin su, ruhsat ve çöp parası dahi alamadığını ifade eden Yılmaz, bunlara el uzatılmasını bekliyor.

"REFERANDUMDA 'EVET' DEDİĞİM İÇİN DSP'DEN İHRAÇ EDİLDİM"

12 eylül 2010'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda 'Evet' oyu kullandığı için bağlı bulunduğu Demokratik Sol Parti (DSP)'den ihraç edildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, ?Ben dört dönemdir Kızılağaç'ta belediye başkanlığı yapmaktayım Türkiye'nin daha iyi bir konumda yer alması ve yıllardır yapılan yanlışlıkların, zulümlerin sona ermesi için 12 eylül 2010'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda 'Evet' oyu kullandığım için mensubu bulunduğum DSP partisinden ihraç edildim.? dedi.

VALİ ÇINAR DESTEKTE BULUNDU

Son yılların en çetin kışını geçirdiklerini, Kozme Dağı Diyarbakır Kulp sınırında bulunduklarından, Muş'ta en çok karın beldelerine yağdığını belirten Başkan Yılmaz, Muş Valisi Ali Çınar'ın desteklerini daima gördüklerini ifade etti. Yılmaz, ?Bu sene çetin bir kış geçirdik, vatandaşlarımın refahı ve huzuru için gece gündüz demeden yolları açtık. Kimi gün evime bile gitmedim kepçede uyuya kaldığım günleri hatırlamıyorum değil. Çok kar yağdığından dolayı sulama kanallarımız hep zarar gördü. Bu sıkıntıları yerinde inceleyen Muş Valisi Ali Çınar, sağ olsun, İl Özel İdaresi kanalı ile 50 bin TL ödenek sağlayarak kendileri kanal yapımını üstlendiler. Ali Çınar olmasa idi gerçekten bu sene Kızılağaç'ta ne bir yonca ekilebilirdi ne bir tahıl ürünü elde edilebilirdi.? diye konuştu.

"BAŞBAKAN CANLI YAYINDA BENİ ÖRNEK GÖSTERDİ"

Yılmaz, kışın geçirdikleri zorlu kar mücadelelerinden dolayı ekstra bir ödenek alamadıklarından dolayı yine de canla başla vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, "Bu, basın yolu ile de sürekli gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, TV kanalında canlı yayında iken benim fotoğrafımı gösterip örnek belediye başkanı olarak gösterdi. Öte yandan, geçmiş dönemlerde Muş valisi olan şu anda ise Kastamonu Valisi olan Erdoğan Bektaş'tan da takdirname aldım." şeklinde konuştu.

"İLLER BANKASI'NDAKİ KESİNTİLER BELİMİZİ BÜKÜYOR"

İller Bankası'ndaki kesintilerden de dert yanan Başkan Yılmaz, her belediyenin uyanıklık yapıp son çıkan vergi yapılandırmasından yararlanmadığını ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Oysa ki biz SSK, Emekli Sandığı ve geçmişe dönük vergi borçlarımızı yapılandırdık. SSK, Emekli Sandığı ve vergi borçlarımızı yapılandırdığımız için İller Bankası'ndan yüzde 25 kesinti yapılıyor, bu kesinti şimdi yüzde 60'a çıkıyor, şayet yüzde 60 çıktığı zaman, o zaman daha bir zorlanacağım. Çünkü şu an modern bir otobüs ve çok fonksiyonlu bir çöp arabası aldım, bu aldığım çöp arabası şu an bir çok il belediyelerinde bile yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber