İHH Arakan'a gidiyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi üyeleri, Myanmar-Bangladeş sınırına giderek Arakanlı mültecilerin yerleştiği kampları ziyaret edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Galip Akın'ı ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem maddesi, Müslümanların Budistler tarafından katledildiği Arakan oldu.

Arakan'da yaşanan zulme sessiz kalmadıklarını dile getiren Başkan Yıldırım, ?Arakan'da bir zulüm var. Arakan'da son iki ayda binin üzerinde Arakanlı katledilirken, binlerce Arakanlı da evlerini terk etmek zorunda kaldı. İHH olarak yıllardan beri bölgede çeşitli çalışmalar yürüttük. Yaşanan olayların ardından Antalya Şubesi olarak Myanmar-Bangladeş sınırına giderek Arakanlı mültecilerin yerleştiği kampları ziyaret edeceğiz. Onların yalnız olmadığını, yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışacağız.? dedi.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Galip Akın da Arakan'da yaşanan katliama hiçbir Müslümanın sessiz kalmasının mümkün olmadığını dile getirerek, ?Maalesef, Arakan'da gerçekten tam bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Binlerce masum Arakanlı Müslüman bütün dünyanın gözü önünde tarihte görülmemiş bir vahşetin kurbanı olmaktadır. Saadet Partisi olarak dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zulme rıza gösteremeyiz, sessiz kalamayız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber