Servis taşımacıları uyardı

Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, ihale zamanları ortaya çıkan çantacı servis taşımacılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012-2013 eğitim-öğretim sezonu hazırlıklarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonundaki servis taşımacılığı hususunda Milli Eğitim ve okul aile birliklerinin yaptıkları ve bundan sonra da yapacakları ihale ve kiralama işleri sadece okul aile birliklerine gelir getirmesi maksadıyla yapılmamalıdır. Bu işi yapabilecek şirketlerle sözleşme yapmaları ve servisleri yapacak şirketlerin mevcut araç sayılarının olma yeterliliği gerekmektedir. Bunun için de ihale şartnamesinde taşıma yapılacak araç sayılarının olması ve ihaleyi alacak olan firmadan araç ruhsat fotokopilerinin de ihale dosyasına konması şartı aranması gerekmektedir. Aksi takdirde haksız rekabet olmuş olur ve sonunda mağduriyeti yaşayacak olan öğrenci velileri, çocuklarımız ve okul aile birlikleri zor durumda kalabilirler" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul aile birliklerini ihale zamanı ortaya çıkan çantacı servis taşımacılarına karşı uyaran Binay, "Dernek yönetimi olarak bizler bazı şirketler menfaat sağlayacak diye ne bireysel arabacılarımızı ne de çocuklarımızın huzursuz olmasını istemiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okul müdürlerinin ve okul aile birliklerine görev düşmektedir. Okul aile birliklerimiz veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrenci servis ihalesini verirken verdikleri şirketlerin araçlarının öz mallarına ve şoförlerin geçmişine iyi baksınlar. Bazı çantacı şirketler var. Ellerinde bir çanta, kapısında bir araba, iki araba veya hiç yok, 20 arabalık okulun ihalesine giriyor. Bu çantacılar hem piyasayı kırıyor hem de işin içinden çıkamayınca da okullar açıldığında 14 kişilik arabasına daha fazla öğrenci alıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul aile birlikleri bunlara dikkat etsinler. Şirket araçlarının öz mal olup olmadığına baksınlar. Bu zamana kadar 19 tane ihale yaptık. Hiç bir sorun yaşamadık. Yalnız son 2 ihalede bunun gibi sorunlarla karşılaştık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber