Başkan Tursun: Yaptığımız her hizmetin kuruşu kuruşuna hesabını veririz

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Turgay Genç'in, 'birilerine peşkeş çekmek için arsaları satıyorlar' iddiası üzerine, arsalardan elde edilen gelirin Döşemaltı'nın modernleşmesi ve bir tercih mekanı olarak kabul edilmesi için kullanıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tursun, yapılan her hizmetin kuruşu kuruşuna hesabını verebileceklerini belirtti.

CHP'li Turgay Genç'in bazı iddiaları üzerine basın toplantısı düzenleyen Başkan Tursun, iftar yemeğinde Antalya basını ile bir araya geldi. CHP'li Genç'in, 'bin 551 parselin satışı ile elde edilen 90 milyon gelirin nereye kullanıldığını ve Döşemaltı'nda hiçbir projenin olmadığı'na yönelik sözleri ile konuşmasına başlayan Başkan Tursun, ?Belediye yatırımları, satılan arsalardan gelen gelirden elde edilir. 2009 yılında ise belediye meclisimiz, belediye encümenine ve başkanlığına bin 551 parselin satışı için yetki vererek bin 481 parselin satışı gerçekleşti.? dedi.

Bu arsaların satış kararının verilmesinde, CHP'li Meclis Üyesi Turgay Genç'in imzasının da bulunduğunu belirten Tursun, bu satışlarından elde edilen 90 milyon gelirin 52 milyonu ile belediyeye devredilen Yeşilbayır beldesinin borcunun kapatıldığını, 10 bin metrekarelik alışveriş merkezinin, 130 bin metrekarelik Antalya'nın en büyük mesire alanı olan Düzlerçamı mesire alanının, 85 bin metrekare toplam alanlı 30 parkın, 75 adet sondajın, Antalya'nın en büyük kapalı pazar yerinin, hizmet makineleri ve araç parkurlarının, 35 kilometrede refüj yapıldığını dile getirdi.

Bu alanların toplam bedelinin ise 67 milyon 907 bin 414 TL olduğunu söyleyen Başkan Tursun, ?Biz elde edilen gelirle ilçeyi tercih edilen bir merkez haline getirdik. İlçe, artık üniversite ve liselerle eğitim kampüsü haline geldi. Proje yok diyorlar, bunların hepsi bir proje değil mi? Yeni yatırımlara ve projelere bıkmadan devam edeceğiz. Yaptığımız ve yürüttüğümüz her hizmetin, her bir harcamanın ve her bir maliyetin hesabını kuruşu kuruşuna yapmaktan asla kaçınmayız.? şeklinde konuştu.

CHP'li Genç'in, 2009 yılında 650 dönümlük arsanın tek parça halinde satılması yönünde alınan kararın altında imzası bulunduğunu savunan Başkan Tursun, şöyle devam etti: ?Eğer meclis üyemizin hafıza kaybı yoksa attığı imzayı hatırlaması gerekir. 650 dönümlük arazinin satışı içinde 2009 yılında satış yetkisi verilmiş. Adalardan küçüğü 284 dönümlük arsa için tamamının değil. İhtiyaç hasıl olursa parça parça satılsın düşüncesiyle bölündü. Yeni ada ve parsel numarası ortaya çıkınca da teknik olarak meclisin satış yetkisi verilmesi gerekiyordu. Olay da budur. Genç'in attığı imza ile kavga eder duruma gelmesi anlaşılamamaktadır.?

Antalya'da bir çok insanın, yatırım yapmak için Döşemaltı'nı tercih ettiğini ifade eden AK Parti Döşemaltı İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar da ?Birileri çıkıp yapılan hizmete bakmadan kendi kafalarına göre açıklama yapıyorlar. Burada ikilik yapmaya çalışıyorlar. Burada sorunları çözmeye çalışmıyorlar. Belediye olarak her taşın altına birlikte elimizi koyuyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber