Aktan: Sokak hayvanlarını bu sıcakta ölüme terketmeyelim

Kavurucu yaz sıcakları, insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. Sokak hayvanları içinse ölümcül bir tehlike halini alıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokaklarda uygun yerlere koyulan bir kap su, adeta onları hayata bağlayabiliyor. İzmir Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kanat Aktan, şehiriçinde İzmirlilerin duyarlılığı sayesinde giderek yaygınlaşan bu uygulamanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Sokak hayvanları konusunda bilinç düzeyinin daha da yükselmesi gerektiğini ifade eden Aktan, onların da canlı olduğunu, yaşayabilmek için yemeye içmeye, en önemlisi sevgiye ihtiyaç duyduklarını unutmamak gerektiğini vurguladı. Bir hayvansever olarak belediyelerin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Aktan, ?Belediyelerin daha gerçekçi projeler üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu projeleri yürütürken ilgili derneklerle beraber çalışma yapmalılar.? dedi.

Derneklerinin sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılayan bir yapıda olduğunu anlatan Kanat Aktan, sokak sokak dolaşarak sahipsiz hayvanlara gönüllülerle birlikte yiyecek ve su verdiklerini, halktan da destek beklediklerini söyledi. Aktan, belediyelerin araç tahsis ederek kendilerine destek olabileceğini, böylece halktan daha çok yemek toplayarak hayvanlara ulaştırabileceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber