Sındırgı'da atık kâğıt toplama kampanyası devam ediyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan "Atık Kâğıtları Toplama ve Değerlendirme Kampanyası" devam ediyor. Kampanya kapsamında geçen yıl olduğu gibi 10 ton kâğıt toplanması hedefleniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Aldemir ve Şube Müdürü Himmet Derim, atık kâğıtların toplandığı Sındırgı Lisesi ek binasında incelemelerde bulundu.

Müdür Vekili Aldemir, amacın çocuklarda ve ailelerde sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek olduğunu ifade ederek, ?Geçen yıl Sındırgı'ya 18 ton kitap girdi, 10 tonu geri dönüşüme kazandırıldı. Atık kâğıtların geri dönüşüme kazandırılmasında sadece öğrencilerimize değil, ailelerimize de büyük görev düşüyor. Ailelerin projemize katılımıyla evlerde bulunan atık kâğıtların geri dönüşüme kazandırılması daha çok olacak. Geçen yıl toplanan 10 ton atık kâğıt ihale usulü satıldı ve 2 bin lira gelir elde edildi. Bununla okullarımıza fotokopi kâğıdı alındı.? dedi.

Okullarda başlatılan atık kâğıt toplama kampanyasına bütün vatandaşların katılmasını isteyen Aldemir, ?Yine 1 ton atık kâğıdın üretime katılmasıyla sekiz ağaç kesilmekten kurtulacaktır. Bakanlığımızca atık kâğıtların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla kampanya başlatılmıştır. İlçemizdeki tüm okullarımızda, atık kâğıtlar toplanmaktadır. Bunlarla okullarımıza maddi destek sağlamış, daha da önemlisi ağaçlar korumuş olacağız. Bu nedenle tüm Sındırgı halkımız, evlerindeki atık kâğıtları okullara vererek ağaçları korumaya katkıda bulunabilir. Bu yıl kampanyanın tamamlanması sonucunda yaklaşık 100 ağaç kesilmekten kurtulmuş olacak.? şeklinde konuştu. Halil Aldemir, evlerde bulunan eski defter, kitap ve dergileri geri dönüşüme kazandırmak isteyenlerin, mahallelerindeki okullara ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber